На Донеччині ворог значно збільшив кількість обстрілів населених пунктів

На Донеччині ворог значно збільшив кількість обстрілів населених пунктів

Укрінформ
У Донецькій області російські загарбники значно збільшили кількість обстрілів населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення до безпечніших територій.

Як передає Укрінформ, про це йшлося на засіданні обласної комісії з питань евакуації, яку очолив нараду заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, йдеться у повідомленні ОВА.

За словами директора департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи ОВА Ігоря Бойка, станом на 25 грудня спостерігається значне збільшення кількості обстрілів із різних видів озброєння з боку збройних формувань РФ по населених пунктах та об’єктах енергетичного комплексу області.

У результаті засідання було вирішено продовжити обов’язкову евакуацію з населених пунктів Донеччини до більш безпечних, особливо з тих, де зараз збільшилася загроза життю та здоров’ю жителів.

Читайте також: Гуменюк закликає жителів прифронтових територій виїхати на час свят

В ОВА підкреслили, що виключною вимогою стало врахування особливих потреб мешканців з інвалідністю, зокрема з порушенням органів зору, слуху, опорно-рухового апарату, з розумовою відсталістю, психічними розладами, та інших маломобільних груп населення (осіб, які їх супроводжують), у тому числі тих, які перебувають у закладах охорони здоров’я, освіти та соціального захисту, а також дітей з батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками.

«Ми повинні чітко розуміти, які сили і засоби будуть залучатися до проведення заходів з обов’язкової евакуації населення у разі її необхідності, наскільки вони до цього готові, і яким чином буде організовано їх взаємодію», - наголосив Філашкін.

Він нагадав, що постійні обстріли населених пунктів області, об’єктів паливно-енергетичного комплексу, інших критичних об’єктів інфраструктури з боку російського агресора призводять до людських втрат і несуть реальну загрозу життю і здоров’ю жителів тих населених пунктів, де поки ситуація більш-менш стабільна, але може погіршитися у будь-який час.

Як повідомлялося, починаючи з 26 лютого 2022 року силами органів влади усіх рівнів, а також добровольчих формувань та волонтерів з Донеччини було евакуйовано більш ніж 1 341 400 осіб цивільного населення.

Читайте також: Армія РФ обстріляла Нікополь з артилерії

У жовтні 2023 року на підконтрольній українській владі території Донецької області проживало понад 522 тис. людей

Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних жителів, руйнує житлові та промислові будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-