В Одесі під будівлею ОВА пройшов мітинг проти марнотратства та корупції під час війни

В Одесі під будівлею ОВА пройшов мітинг проти марнотратства та корупції під час війни

Фото
Укрінформ
В Одесі під будівлею обладміністрації відбувся мітинг, на якому громадяни вимагали у влади звернути увагу на те, що від доречних дій та витрат у тилу значною мірою залежить перемога на фронті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Необхідно повністю прибрати корупційні чинники під час затяжної війни та розставити пріоритети у власних витратах. Треба, щоб наша влада... задумалась над тим, що потрібно виробляти більше високотехнологічної зброї. Це напряму збереже багато життів українців», - вважає учасник пікету волонтер Михайло Баркар.

За його словами, мітингувальники хочуть донести до центральної та місцевої влади, що при розподіленні бюджетних коштів пріоритетним напрямком є підтримка ЗСУ, а також першочергові витрати – медичний захист та освіта.

Ще одна вимога учасників пікету – скасування правок Лозового, які допомагають корупціонерам уникати відповідальності.

Основною відмінністю акції під будівлею Одеської ОВА від мітингів, які проводять на Думській площі під мерією, є адресації вимог: до обласних депутатів, центральної влади та тих, хто формує обласний бюджет.

«Мій син зараз на фронті, він у війську від початку війни. Вперше приїхав у відпустку у жовтні, я не бачила його майже рік і змогла нарешті обійняти. Він привіз мені ось цей прапор. Я буду виходити далі – до тих пір, поки у цьому буде потреба. Тому що я хочу, щоб у наших бійців було більше шансів повернутися додому живими», – сказала учасниця акції Алла Засухіна.

В Одесі під ОДА мітингують проти корупції та марнотратства під час війни / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Читайте також: Рада посилила незалежність САП і частково скасувала «правки Лозового»

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі щосуботи проходять мітинги поблизу міськради. Вперше така акція відбулася 28 серпня. Одиночний пікет анонсувала голова фонду «Корпорація монстрів» волонтерка Катерина Ножевнікова. Тоді до неї долучилися 50 людей. Громада вимагала скасувати тендер на ремонт будівлі Київського суду за 106 млн грн та не витрачати бюджетні кошти на інші ненагальні потреби, зокрема ремонт ТЮГу та озеленення міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-