Синєгубов розповів, як Харків посилює оборону

Синєгубов розповів, як Харків посилює оборону

Укрінформ
Наміри РФ захопити Харків, про які пишуть ЗМІ, розуміють і військові, і влада, тому в регіоні постійно посилюють обороноздатність, зокрема будуть фортифікаційні споруди.

Про це повідомив журналістам начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми серйозно ставимося до цієї інформації. Ми працюємо, щоби протидіяти цим намірам. Це комплекс заходів – і щодо обороноздатності, і в тому числі звернення уваги на обстановку, яку маємо на півночі області. Там збільшилася кількість виходів диверсійно-розвідувальних груп, зокрема на Вовчанському напрямку. Ворог активними діями демонструє, що йому цікаво, які в нас війська стоять на півночі, які в нас фортифікаційні споруди там є. Звичайно, і штурмові дії на Куп’янському напрямку. Ворог не зупиняється, не дивлячись ні на погодні умови, ані на людські втрати”, – сказав Синєгубов.

Він зазначив, що вільний Харків, деокупація районів і утримання звільнених у вересні 2022 року територій – це результат у тому числі ефективного зведення фортифікаційних споруд.

“Звільнити території – це пів справи, як кажуть наші військові, їх утримати – важке завдання. Будівництво фортифікаційних споруд покликане посилити ефективність наших військових на полі бою”, – сказав Синєгубов.

Начальник ОВА також зауважив, що на одній із останніх нарад, яка проходила в Харкові, Президент Володимир Зеленський поставив задачу – посилити протиповітряну оборону в регіоні.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський на пресконференції 19 грудня відзначив об’єднання військових фахівців і будівельних компаній щодо будівництва фортифікаційних споруд у Харківській області. Президент зауважив, що укріплення на кордонах треба стандартизувати та взяти за приклад Харківщину.

Читайте також: У Харкові бійцям ГУР передали два сучасні броньовики

Видання Bild нещодавно опублікувало матеріал, в якому з посиланням на анонімні джерела та розвідку стверджується, що РФ планує до кінця 2024 року захопити всю Донецьку та Луганську області, а також територію до річки Оскіл на Харківщині, у 2025-му і 2026 роках захопити значні частини Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, зокрема і місто Харків, а також території на схід від Дніпра протягом наступних 36 місяців.

В ISW підсумували, що такі плани РФ можуть відповідати її наміру вести тривалу війну. В інституті зазначають, що зараз російське військове командування працює на формування стратегічних резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-