Росіяни за добу атакували 13 областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 13 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники минулої доби здійснили атаки на 13 областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 22 грудня.

У Хмельницькій області сьогодні вночі знищено ворожий БПЛА типу Shahed. Об’єкти критичної інфраструктури та цивільне населення не постраждали.

У Рівненській області вночі працювали засоби ППО. За попередньою інформацією — пошкоджень об’єктів цивільної інфраструктури, жертв та постраждалих не має.

Читайте також: Росіяни з початку війни запустили по Україні вже 7400 ракет - Ігнат

Київська область вночі була атакована ударними БПЛА. Працювали сили ППО. Внаслідок падіння уламків є пошкодження житлових будинків в кількох районах міста. В одному з недобудованих будинків сталася пожежа, яку оперативно ліквідували.

У Чернігівській області за добу сталось 14 обстрілів. Ворог застосував артилерію, міномети, САУ, FPV-дрони по Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському районах.

Біля села у прикордонній громаді збито дрон-камікадзе. Також через обстріл у прикордонному селі загорівся нежитловий будинок.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили 24 обстріли. Зафіксовано 86 вибухів з мінометів, артилерії та СПГ. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Краснопільська, Миропільська, Білопільська, Великописарівська, Есманська, Середино-Будська громади.

Читайте також: Найбільшу активність російських ДРГ фіксують на Сумщині - Демченко

У Краснопільській громаді зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли. Внаслідок них пожежею пошкоджено господарча споруда СТО та п'ять приватних будинків.

Вночі та зранку росіяни здійснили три обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 13 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська та Білопільська громада. Без наслідків.

У небі над Сумщиною силами протиповітряної оборони знищено ворожий БпЛА типу "Шахед".

По Запорізькій області загарбники гатили з усіх видів озброєння – війська РФ завдали 181 удар по 26 населених пунктах.

156 артобстрілів прийшлися по території Залізничного, Новоданилівки, Білогір'я, Малої Токмачки, Левадного, Темирівки, Лугівського, Кам'янського, Степового, Плавнів, П'ятихаток та інших міст і сіл на лінії вогню.

Загарбники здійснили ракетний удар по Запоріжжю, три РСЗВ-обстріли Гуляйполя та Оріхова, 17 БПЛА-атак по Гуляйполю, Новодарівці, Червоному, Чарівному, Малинівці Полтавці та Роботиному, а також гатили з авіації по Оріхову, Преображенці, Роботиному й Новоандріївці.

Надійшло шість повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

У Дніпропетровській області російська армія вчора атакувала Нікопольщину. Ворог застосував дев'ять дронів-камікадзе. Бив із важкої артилерії. Понівечені промислове підприємство, церква, п’ятиповерхівка, 7 приватних будинків. Дві господарські споруди знищені та ще 6 – потрощені. Побиті автостоянка, 5 машин, лінії електропередач.

Двоє загиблих та двоє постраждалих.

Цілив агресор й по Марганецькій та Покровській сільській громадах. Там минулося без загиблих та поранених.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема: Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району; Веселе Харківського району; Гатище Чугуївського району.

Авіаційних ударів зазнали Синьківка та Петропавлівка Куп'янського району.

Читайте також: Фітьо - про ворожі плани захопити Купянськ і Часів Яр: Третій місяць з місця на місце переступають

Також загарбники обстріляли село Курилівка Куп'янського району. Пошкоджено приватний будинок. Інформація про потерпілих не надходила.

Протягом доби постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано.

У Луганській області вчора ворог вдарив по території Серебрянського лісництва та по Невському. В цьому селі стався вибух авіабомби КАБ-500, росіяни поцілили по раніше зруйнованому ними домоволодінню.

Декілька разів загарбники намагалися покращити власні позиції поблизу Стельмахівки, але прорвали оборону українських військ їм не вдалося.

За добу противник здійснив 138 обстрілів.

У Донецькій області під вогнем росіян були: Курахове, Авдіївка, Бердичі, Орлівка, смт Щербинівка, Торецьк, Рівне, Богданівка.

Пошкоджено 11 житлових будинків, з них п'ять — багатоквартирних, 8 цивільних автомобілів, цех заводу «АЗМК», складське приміщення шахти, адмінбудівля шахти, шахтний копер, три гаражі.

За добу на Донеччині троє загиблих та 9 поранених.

У Миколаївській області вночі силами та засобами протиповітряної оборони знищені 10 ворожих БПЛА Shahed-131/136.

Учора ввечері та сьогодні вночі ворог завдавав артилерійських обстрілів по селах Дмитрівка та Солончаки Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Внаслідок падіння вчора вдень ворожого БПЛА невстановленого типу пошкоджено господарське приміщення в селі Дмитрівка Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Уночі внаслідок влучання ворожих БПЛА типу Shahed 136/131 у Вознесенському районі сталося займання на інфраструктурному об’єкті, яке вже ліквідовано.

В Одеській області під час нічної атаки загарбників було збито Shahed 136.

Ворог знов намагався поцілити по припортовій інфраструктурі, але сили протиповітряної оборони спрацювали ефективно. Втім, уламками збитого БпЛА пошкоджено зерносховище, сталося займання, яке швидко приборкали співробітники підприємства.

По Херсонській області за добу ворог здійснив 117 обстрілів, з них Херсон обстріляв 16 разів. Росіяни поцілили у райони 33 населених пунктів.

Вчора загарбники атакували населений пункт Тягинка. Під удар потрапила 54-річна жінка, яка йшла вулицею. Вона отримала травми, несумісні з життям.

Внаслідок ворожих обстрілів Берислава травмовано 57-річного та 58-річного чоловіків.

Вночі здійснено атаку 3 ударними БПЛА типу "Шахед", влучання яких відбулось в полі біля села Ольгівка, Бериславського району. Інформації щодо потерпілих та пошкоджень не надходило.

За добу по області одна людина загинула, ще двоє — дістали поранення.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили України в ніч на 22 грудня знищили 24 російські ударні безпілотники типу Shahed із 28 запущених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-