На Закарпатті 60% обласного бюджету спрямують на ЗСУ

На Закарпатті 60% обласного бюджету спрямують на ЗСУ

Укрінформ
В обласному бюджеті на наступний рік 60% від наявного для розподілу ресурсу спрямовується на ЗСУ, сектор безпеки й оборони та видатки, пов’язані з ліквідацією збройної агресії РФ.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Скеровуємо на ці потреби понад 200 млн грн, що становить майже 60% від усього наявного ресурсу (за винятком захищених статей бюджету – виплату зарплат медикам, освітянам, працівникам культури та інших комунальних установ)", - повідомив він.

За словами Микити, це один із найбільших показників серед усіх областей країни, попри те, що Закарпаття - один із найменших регіонів та має чи не найменший бюджет за обсягом.

"Для захисників це означає ще більше дронів, пікапів, командно-штабних машин, спецзасобів та необхідної інфраструктури. Створюємо сучасний осередок реабілітації, фінансуємо соціальні програми для військовослужбовців і членів їхніх родин та багато іншого", - додав Микита.

Читайте також: Житомирська міськрада ухвалила бюджет на наступний рік, на ЗСУ - 315 мільйонів

Як раніше повідомляв Укрінформ, у 2024 році обласний та бюджети громад Закарпаття передадуть до державного бюджету для потреб оборони близько 3 млрд грн військового податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-