Російська армія за добу атакувала 13 областей України

Російська армія за добу атакувала 13 областей України

Укрінформ
Російські загарбники минулої доби здійснили атаки на 13 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 21 грудня.

У Київській області внаслідок нічної атаки ворожих дронів виникла пожежа на території одного із цивільних підприємств – загорілося складське приміщення, пошкоджень зазнали стіни чотирьохповерхової будівлі та двох складських будівель, розташованих поряд, вибиті вікна. Пошкоджені також вісім автомобілів.

Пожежа на цей час ліквідована. За попередніми даними, минулося без постраждалих.

Оперативні служби продовжують працювати над ліквідацією наслідків ворожої атаки. Уточнення наслідків триває.

У Хмельницькій області сьогодні вночі протиповітряна оборона знищила ворожий безпілотник типу Shahed. Інформація про постраждалих та пошкодження майна не надходила. Уточнення даних триває.

Читайте також: Росіяни вночі атакували дронами з трьох напрямків, ППО знищила 34 із 35 «Шахедів»

У Полтавській області вночі уламки ворожого безпілотника впали на житловий будинок у Миргородському районі. За попередніми даними, минулося без жертв. Уточнення наслідків триває.

У Черкаській області цієї ночі протиповітряна оборона України знищила чотири ударні дрони росіян, зокрема в Черкаському, Золотоніському та Звенигородському районах.

Читайте також: На Черкащині уламки збитих уночі дронів пошкодили кілька споруд і дах будинку

За попередніми даними, уламками ворожих безпілотників пошкоджені кілька господарських споруд і дах житлового будинку. Люди не постраждали.

Чернігівську область за добу російські війська обстріляли двічі – із гармати бойової машини піхоти (БМП) та мінометів. Зафіксовані загалом 105 вибухів.

Під ударом опинився Новгород-Сіверський район. Ворожим вогнем там пошкоджений нежитловий будинок. Минулося без жертв.

Сумську область учора протягом дня росіяни обстріляли 14 разів, спрямувавши вогонь по прикордонних територіях і населених пунктах. Загалом за день у регіоні пролунали 62 вибухи.

Читайте також: Ворог обстріляв із мінометів громаду на Сумщині - зафіксували вісім вибухів

Віж ворожих обстрілів потерпали Краснопільська, Білопільська, Юнаківська, Хотінська, Шалигинська й Есманська громади. Минулося без наслідків.

Уночі російські війська вдарили з мінометів по Краснопільській громаді, спричинивши там вісім вибухів. Минулося теж без наслідків.

Пізно ввечері в небі над Сумською областю протиповітряна оборона знищила два ворожі безпілотники типу Shahed.

У Запорізькій області російська армія протягом доби здійснила 139 ударів по 20 населених пунктах.

Зокрема, 21 безпілотником загарбники атакували Широке, Малинівку, Лугівське, Новодарівку, Новоандріївку й Новоданилівку.

12 разів росіяни обстріляли населені пункти регіону з реактивних систем залпового вогню, а саме: Малу Токмачку, Роботине й Преображенку. Тричі ворог ударив з авіації по Оріхову.

103 обстріли війська РФ здійснили з артилерії – по Гуляйполю, Залізничному, Левадному, Білогір'ю, Полтавці, Малинівці, Лугівському, П'ятихатках, Кам'янському, Малих Щербаках й інших містах та селах на лінії вогню.

Про руйнування через ворожі обстріли в регіоні житлових будинків й об'єктів інфраструктури протягом доби надійшли сім повідомлень. Постраждалих немає.

У Дніпропетровській області минулого дня загарбники били по Нікополю, Марганецькій, Покровській сільській та Мирівській громадах.

Читайте також: Росіяни вдарили по Нікополю, загинули двоє жінок

Найбільше від атак російської армії дісталося Нікополю. Там постраждали двоє чоловіків віком 21 та 22 роки. Лікування постраждалі проходитимуть удома.

Ворожим вогнем у місті також пошкоджені 11 приватних будинків, вісім господарчих споруд, автомобіль і зупинка транспорту, лінія електропередач.

Є руйнування й у Мирівській громаді. Ворожим вогнем там побиті господарча споруда та два автомобілі.

Учора ввечері російські війська знову вдарили по Нікополю з важкої артилерії (понад п'ять снарядів) – пошкоджень зазнали приватний будинок і господарча споруда, лінія електропередач і газогін. Минулося без постраждалих.

У небі над Криворізьким та Дніпровським районами ввечері протиповітряна оборона України збила два безпілотники росіян.

У Харківській області під удари російських мінометів й артилерії протягом минулого дня потрапили понад 20 населених пунктів, зокрема Ветеринарне Харківського району, Вовчанськ і Бударки Чугуївського району, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку й Берестове Куп'янського району.

По Синьківці вдарила також ворожа авіація.

Зранку російська армія атакувала місто Куп'янськ, пошкодивши там приватний будинок. Інформація про постраждалих не надходила.

Читайте також: Війська РФ обстріляли Купянськ, є руйнування

Учора зранку загарбники обстріляли село Отрадне Куп'янського району, пошкодивши там лінію електропередач. Минулося без постраждалих.

Також учора росіяни вдарили по Вовчанську Чугуївського району. Інформація про постраждалих і руйнування не надходила.

У Луганській області війська РФ вкотре кинули великі сили на Білогорівку та навколишні населені пункти. Сили оборони України відбили там 13 ворожих штурмів.

Протягом дня загарбники били по селищу з артилерії й мінометів різних типів. Завдали також ударів по Серебрянському лісу та Невському.

За добу росіяни обстріляли Луганську область 127 разів, випустивши по ній 549 снарядів.

У Донецькій області минулої доби під вогнем російської армії опинилися вісім населених пунктів, а саме: Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Торецьк, Північне, Бердичі, Богданівка та Дружба.

Читайте також: Російська армія за добу поранила двох жителів Донеччини

Ворожими обстрілами в регіоні протягом доби пошкоджені 23 житлові будинки, шість з яких – багатоквартирні. Пошкоджень зазнали також 20 гаражів, два цивільні автомобілі, підстанція 110кВ, адміністративні будівлі Державної служби з надзвичайних ситуацій і відділення поліції, приміщення прокуратури та суду.

За добу російські війська поранили двох жителів Донецької області.

У Миколаївській області вночі протиповітряна оборона знищила 13 ворожих дронів типу Shahed-131/136.

Уламками одного зі збитих безпілотників завдані руйнування складському приміщенню агропідприємства у Веснянській громаді. На місці влучання уламків виникла пожежа, яку оперативно ліквідували. Минулося без постраждалих.

Учора російська армія била з артилерії по Дніпровському Куцурубської громади й Очакову Очаківської громади. Минулося теж без постраждалих.

Херсонську область за добу росіяни обстріляли 131 раз, випустивши по ній 687 снарядів. Зокрема, дев'ять разів (30 снарядів) загарбники вдарили по самому Херсону.

Ворожі влучання зафіксовані в районах 38 населених пунктів області та на території заводу в Херсоні.

У Тягинці через російський обстріл постраждали двоє чоловіків віком 38 та 42 роки. Постраждалих госпіталізували.

Читайте також: Росіяни вночі обстріляли медзаклад у Херсоні

У Шляховому внаслідок ворожого удару тяжкі травми дістала та була госпіталізована 69-річна жінка. У Херсоні вночі внаслідок артобстрілу легких травм зазнав 36-річний працівник охоронної компаніі.

За добу в Херсонській області російські війська поранили загалом чотирьох людей.

У небі над визволеною частиною регіону протиповітряна оборона збила чотири ворожі безпілотники типу Shahed.

Як повідомляв Укрінформ, під артилерійським вогнем російської армії минулої доби опинилися близько ста населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-