У Дніпрі депутати просять СБУ перевірити петицію «гроші на ЗСУ»

У Дніпрі депутати просять СБУ перевірити петицію «гроші на ЗСУ»

Укрінформ
У Дніпрі депутати міської ради відмовились розглядати петицію з вимогою скасувати сумнівні закупівлі та перенаправити гроші на ЗСУ. Натомість просять СБУ перевірити факт підписання петиції.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Укрінформ.

“Депутатський корпус відмовився розглядати так звану петицію «гроші на ЗСУ». Бо ретельний аналіз її підписів наочно продемонстрував, що все це фактично є елементом російського ІПСО, спрямованого на дестабілізацію ситуації у прифронтовому місті”, - написав він.

Філатов заявив, що авторка петиції нібито чотири роки проживає у США і на сесію прийти не може, а саму петицію, за його інформацією, “підписали десятки ботів”.

“Ще близько 250 голосів взагалі належать росіянам. При цьому діяльність підписантів координується через телеграм-канали, де тиражують заклики типу «хай в цю мерію вже скерують ракету». Наразі всі докази протиправної діяльності зібрані та передані до СБУ. Також депутати міськради проголосували за звернення до Василя Малюка – з проханням розібратися та в рамках чинного законодавства вжити заходів”, - написав Філатов.

У коментарях під його дописом думки людей щодо петиції розділились. Наприклад, одна з коментатором наполягає, що петиція подана правомірно і законно та жоден бот і росіянин її не підписували. Філатов відповів, що у цьому питанні розбереться СБУ.

Читайте також: У Дніпрі завершують великий проєкт міської дитячої лікарні - мер

Як повідомлялося, Дніпро закупило для військових ще 200 FPV-дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-