У Вінниці техуніверситет і комунальні заклади отримали генератори від німців

У Вінниці техуніверситет і комунальні заклади отримали генератори від німців

Укрінформ
За підтримки німецьких партнерів на випадок блекаутів забезпечили потужними генераторами техуніверситет і два комунальні заклади Вінниці.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

«Це сучасні якісні дизельні генератори, які споживають небагато пального. Два з них ми передали для Вінницького національного технічного університету, тепер два корпуси вишу забезпечені обладнанням, яке допоможе працювати як студентам, так і викладачам в умовах блекауту. Ще один генератор, щоб забезпечити безперебійну роботу на будівництві та подальшу експлуатацію, міська рада передала на баланс комунального підприємства «Фонд муніципальних інвестицій», яке опікується реконструкцією інноваційно-технологічного центру «Кристал». Це буде хаб, де розвиватимуться стартапи та креативна економіка», - сказав Очеретний.

За його словами, генератор, наданий німецькими партнерами, отримав і міський РАЦС, який у жовтні відновив роботу після пошкодження внаслідок влучання ворожої ракети.

Читайте також: Німеччина відправляє Україні найбільшу партію «зимової» гуманітарної допомоги

Генератори, які підтримають енергетичну стійкість цих закладів, Вінницькій громаді передали німецькі партнери за підтримки посольства Німеччини в Україні та міста-партнера Мюнстера.

Як повідомлялося, поставки генераторів із німецького Мюнстера тривають з червня, до Вінницької громади прибули вже 12 генераторів.

Вінниця і Мюнстер підписали угоду про партнерство на початку березня цього року.

Фото ілюстративне, vezha.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-