Росіяни завозять свою літературу замість української, яку визнали «екстремістською»

Росіяни завозять свою літературу замість української, яку визнали «екстремістською»

Укрінформ
Російські загарбники у Маріуполі знищили 180 тисяч українських книжок та чотири бібліотеки і завезли російські підручники.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя та опублікувала відповідні фото з міста.

«Окупанти завозять свою літературу замість української, яку вони визнали «екстремістською». За попередніми оцінками, загарбники знищили у Маріуполі 180 тисяч книжок та 4 бібліотеки», - йдеться у повідомленні.

У міськраді уточнили, що Санкт-Петербург надіслав школам Маріуполя дев’ять тонн підручників, всі вони російські.

«Тепер дітей міста будуть, зокрема, заставляти вчити пропагандистську історію Росії. Натомість заповнюють вцілілі бібліотеки та школи власними книжками, щоб промивати мізки українським дітям», - підкреслили у повідомленні.

Читайте також: Загарбники хочуть повернути до середмістя Маріуполя пам'ятник Леніну

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Окупанти вже давно перетворили навчання дітей у школах в уроки пропаганди, а самі школи – в ідеологічні штаби. Заклади розписані цитатами Путіна, а дітям нав’язують вбивць як «героїв».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-