Росія впродовж доби атакувала 10 областей України

Росія впродовж доби атакувала 10 областей України

Укрінформ
Російська Федерація впродовж доби здійснювала атаки на 10 областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 18 грудня.

У Хмельницькій області вночі, під час сигналу повітряної тривоги сили ППО знешкодили БПЛА типу Shahed.

У Чернігівській області за добу стались п'ять обстрілів. Ворог із мінометів та артилерії обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили 23 обстріли прикордонних територій та населених пунктів – з мінометів, артилерії, РСЗВ та танку.

Обстрілів зазнали Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Есманська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

По центру селища Краснопілля росіяни здійснили обстріл з РСЗВ, унаслідок чого одна людина загинула, пошкоджено два цивільних транспортних засоби, три приватних будинки.

У Запорізькій області під ворожим вогнем опинилися 18 населених пунктів. Загарбники обстріляли з РСЗВ Роботине та атакували 11 безпілотниками Новоандріївку, Новоданилівку, Новодарівку, Малу Токмачку, Роботине й Левадне.

106 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Чарівного, Білогір'я, Преображенки, Лугівського, Полтавки, Верхньої Терси, Степногірська, Кам'янського, П'ятихаток, Плавнів та інших прифронтових міст і сіл.

Надійшло шість повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Без постраждалих.

У Дніпропетровській області протягом вчорашнього дня загарбники тричі атакували Нікополь дронами-камікадзе та двічі скеровували на місто важку артилерію. Пошкоджений інфраструктурний обʼєкт. Також у небі над Павлоградським районом було збито два БПЛА.

Вночі російські війська накрили артилерійським вогнем Нікополь. Минулося без жертв.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема: Вовчанськ, Вовчанські Хутори Чугуївського району; Тополі, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Куп'янського району. Авіаційних ударів зазнала Петропавлівка Куп'янського району.

В результаті ворожого обстрілу Вовчанська вчора вранці було пошкоджено будівлю аграрного підприємства. Потерпілих немає.

У селі Глушківка Куп'янського району на власному подвір'ї на невідомому вибуховому пристрої підірвався чоловік 1994 року народження. Потерпілого з акубаротравмою та пораненням обох кистей доставили до лікарні.

У Луганській області ворог штурмував позиції ЗСУ поблизу Макіївки. Також важкі бойові дії точилися біля донецьких Тернів. За добу загарбники спрямували по позиціях Сил оборони та території звільнених населених пунктів 534 снаряди. Під щільний обстріл потрапила, зокрема, Білогорівка. За добу ворог здійснив 124 обстріли.

У Донецькій області під вогнем минулої доби перебували: Авдіївка, Курахове, Часів Яр, село Богданівка, Новобахмутівка, Орлівка, Прогрес. Пошкоджено сім житлових будинків. На Донеччині за добу один поранений.

У Миколаївській області вчора силами та засобами протиповітряної оборони знищено один ворожий БПЛА Shahed-131/136.

У селі Дніпровське Куцурубській громаді внаслідок застосування ворогом безпілотного літального апарату невстановленого типу пошкоджений приватний будинок.

Також вчора ворог завдавав артилерійських ударів по береговій лінії Очакова.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 80 обстрілів, з них Херсон обстріляв 9 разів. Росіяни поцілили у райони 29 населених пунктів.

Вчора зранку російські війська вдарили по центральній частині міста Херсон. Травми, несумісні з життям, отримав 81-річний чоловік.

Читайте також: Росіяни мають достатньо дронів, щоб атакувати Україну щодня - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку російські війська продовжують активні піхотні атаки за підтримки бронетехніки та авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-