Росіяни за добу атакували 13 областей України

Росіяни за добу атакували 13 областей України

Укрінформ
Російські війська минулої доби здійснили атаки на 13 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 17 грудня.

У Київській області нічна повітряна тривога минулася без наслідків.

У Хмельницькій області вночі під час сигналу повітряної тривоги знешкоджені два ворожі дрони-камікадзе типу Shahed. Уламки одного з них пошкодили приватний будинок, унаслідок чого загорівся дах. Інформація про постраждалих не надходила. Уточнення даних триває.

У Кіровоградській області неподалік від Кропивницького через падіння крилатої ракети загарбників зруйнований пустий резервуар. За попередніми даними, ні постраждалих, ні руйнувань цивільної інфраструктури немає.

Читайте також: Війська РФ за добу вбили одного цивільного на Донеччині, ще трьох поранили

Чернігівська область за добу зазнала три ворожі обстріли, унаслідок яких пролунали сім вибухів. Під вогнем російської армії опинився Новгород-Сіверський район. Для ударів загарбники застосовували артилерію й міномети.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження в регіоні цивільної інфраструктури інформація не надходила. Уточнення даних триває.

У Сумській області вночі та зранку війська РФ дев'ять разів обстріляли з мінометів прикордонні території й населені пункти – сталися 20 вибухів.

Під ворожий вогонь потрапили Краснопільська (17 вибухів) і Зноб-Новгородська (три вибухи) громади. Минулося без наслідків.

Учора протягом дня росіяни вдарили по прикордонних територіях і населених пунктах Сумської області 26 разів – зафіксовані 138 вибухів. Ворожих обстрілів зазнали Білопільська, Юнаківська, Краснопільська, Хотінська, Великописарівська, Новослобідська, Середино-Будська, Есманська, Шалигинська, Дружбівська і Зноб-Новгородська громади.

Зокрема, п'ять вибухів пролунали у Юнаківській громаді. Мінометним вогнем там поранена одна людина.

Читайте також: Загарбники обстріляли прикордоння Сумщини з мінометів - зафіксували 20 вибухів

У Запорізькій області російська армія завдала 174 удари по 21 населеному пункту. Зокрема, дев'ять разів загарбники атакували регіон із реактивних систем залпового вогню, а саме Гуляйполе, Полтавку, Малу Токмачку, Роботине і Малі Щербаки.

36 атак ворог здійснив із застосуванням безпілотників – по Гуляйполю, Залізничному, Малій Токмачці, Роботиному, Новодарівці, Білогір'ю, Левадному, Червоному, Чарівному, Гуляйпільському і Малих Щербаках.

129 разів війська РФ обстріляли з артилерії території прифронтових міст і сіл, зокрема Оріхова, Новоданилівки, Новоандріївки, Преображенського, Левадного, Роботиного, Степового, Плавнів, Лобового і П'ятихаток.

У селі Гуляйпільське ворожим вогнем поранені двоє місцевих жителів – 55-річна жінка і 73-річний чоловік. Постраждалих оперативно доправили до лікувальної установи.

Про пошкодження об'єктів соціальної інфраструктури внаслідок російських атак за добу в регіоні надійшло одне повідомлення.

У Дніпропетровській області вночі загарбники двічі били з артилерії по Нікопольському району – по самому Нікополю та Покровській сільській громаді.

Учора росіяни атакували Нікопольський район сімома дронами-камікадзе, також завдали по ньому чотири удари з артилерії. Агресор цілив по Марганецькій та Червоногригорівській громадах.

Унаслідок ворожих обстрілів постраждали троє чоловіків. Усі потерпілі перебувають у лікарні в стані середньої тяжкості.

Найбільше від загарбників дісталося Нікополю. Ворожим вогнем у місті пошкоджені п'ятиповерхівка і п'ять приватних будинків, понівечені дві господарчі споруди, екскаватор і лінії електропередач. Без світла залишилися понад сто родин.

У Харківській області від вогню ворожих мінометів й артилерії потерпали понад 20 населених пунктів, зокрема Уди Богодухівського району, Козача Лопань Харківського району, Тополі Куп'янського району, Стариця й Вовчанськ Чугуївського району.

Читайте також: Ворог за добу 174 рази вдарив по Запорізькій області, двоє поранених

Авіаційних ударів російської армії зазнали Бологівка, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Піщане й Берестове Харківської області.

У Вовчанську вогнем ворожої артилерії пошкоджені приватне домоволодіння й господарча споруда. Минулося без постраждалих.

У Луганській області минулої доби війська РФ здійснили атаки на Куп’янському напрямку, зокрема на Стельмахівку. Чергові спроби загарбників атакувати завершилися невдачею й у Серебрянському лісі. Там росіяни намагалися штурмувати за підтримки авіації.

Загалом за добу російська армія обстріляла Луганську область 127 разів, випустивши по ній 534 снаряди. Зокрема, з артилерії й мінометів ворог відкривав вогонь по Невському та Білогорівці.

У Донецькій області під вогнем російських військ минулої доби перебували 11 населених пунктів: Курахове, Авдіївка, Костянтинівка, Очеретине, Північне, Новоекономічне, Богданівка, Іллінка, Веселий Гай, Уманське і Прогрес.

Ворожими обстрілами в регіоні за добу пошкоджені 28 житлових будинків, зокрема вісім багатоквартирних. Пошкоджень також зазнали гараж, чотири цивільні автомобілі, магазин, центр культури і складське приміщення.

Серед цивільного населення є загиблий, троє людей зазнали поранень.

У Миколаївській області вчора протягом дня ворожі обстріли фіксувалися по Очакову й акваторії Очаківської громади. Минулося без постраждалих.

Одеську область уночі російські війська атакували ударними безпілотниками.

У небі над регіоном протиповітряна оборона збила дев'ять ворожих дронів типу Shahed-136. Одна зі збитих цілей упала на територію житлового кварталу в Одеському районі та вибухнула. Як наслідок, відбулося руйнування з подальшим загорянням житлових приватних будинків і складського приміщення приватної спортивної установи.

Читайте також: Росіяни за добу випустили по Херсонщині 577 снарядів, є руйнування

Рятувальники оперативно загасили пожежу. В одному з будинків виявлена загибла людина.

Херсонську область за добу росіяни обстріляли 96 разів, випустивши по ній 577 снарядів. Зокрема, десять разів загарбники вдарили по самому Херсону (40 снарядів). Минулося без постраждалих.

Ворожі влучання відбулися в райони 29 населених пунктів регіону. Також війська РФ влучили по двох адміністративних будівлях, навчальному закладу й території парку в Херсоні.

У небі над визволеною частиною Херсонської області ППО збила сім ворожих дронів типу Shahed.

Як повідомляв Укрінформ, за добу росіяни здійснили загалом чотири ракетні й 72 авіаційні удари та 92 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-