Армія РФ за добу атакувала 12 областей України - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала 12 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія Російської Федерації упродовж доби здійснила атаки на 12 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 13 грудня.

У Київській області вночі працювала повітряна тривога. Станом на 9.00 інформація про постраждалих відсутня. Влучань та падінь уламків не зафіксовано. 

В Києві внаслідок ворожої атаки і роботи ППО зафіксовано падіння уламків в чотирьох районах столиці. Є руйнування, пошкодження, постраждали 53 людини, шість з яких — діти. 

У Хмельницькій області сьогодні вночі під час повітряної тривоги на території Хмельницького району сили ППО Збройних сил України знешкодили ударний БпЛА типу Shahed. Постраждалих, руйнувань, пошкоджень інфраструктури внаслідок атаки БпЛА немає.

У Чернігівській області за добу ворог обстрілював Корюківський район із гранатометів. Зафіксовано один обстріл (13 вибухів). Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

У Сумській області вночі росіяни здійснили 2 обстріли прикордонних територій та населених пунктів. Зафіксовано 5 вибухів. Обстрілів зазнали Свеська та Есманська громади. Без наслідків. 

Вчора протягом дня росіяни здійснили 5 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 26 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Великописарівська, Середино-Будська, Шалигинська громади.

У Середино-Будській громаді внаслідок обстрілів пошкоджені вікна у приватному будинку, лінія електромереж. Інформація про постраждалих не надходила.

У Запорізькій області минулої доби росіяни завдали 88 ударів по 21 населеному пункту.

Загарбники здійснили три обстріли з РСЗВ Роботиного та Новоданилівки, 17 ворожих безпілотників атакували Малу Токмачку, Роботине й Новодарівку.

68 артударів прийшлися по території Гуляйполя, Залізничного, Левадного, Білогір'я, Малинівки, Щербаків, Полтавки, Лугівського, Верхньої Терси, Степового, Кам'янського та інших міст і сіл на лінії вогню.

Внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено кілька житлових будинків, місцеві жителі не постраждали.

Читайте також: На фронті відбулися 95 бойових зіткнень

У Дніпропетровській області вночі російські війська двічі обстріляли Нікопольщину. Накрили вогнем важкої артилерії районний центр. Минулося без наслідків.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 21 населений пункт: Червона Зоря Богодухівського району, Козача Лопань, Лук'янці, Зелене Харківського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Куп'янськ, Іванівка, Берестове Куп’янського району та інші.

Внаслідок артилерійських обстрілів у Куп'янську пошкоджено житлові будинки. На території домоволодіння загинув місцевий мешканець. Також є один постраждалий, госпіталізований до Куп'янської ЦРЛ, стан важкий.

У Луганській області вчора Сили оборони відбили дві атаки поблизу Макіївки. Вогневий тиск ворог влаштував від Нововодяного до Невського, не оминаючи Макіївку. Також артилерія та міномети росіян зосередили увагу на Білогорівці та Серебрянському лісі.

За добу росіяни здійснили 117 обстрілів (514 снарядів).

У Донецькій області всього більше тисячі обстрілів по лінії зіткнення. Вид озброєння – артилерія, РСЗВ “Град”. Під вогнем ворога перебували Орлівка, Авдіївка, Нетайлове, Красногорівка, Вовченка.

На Донеччині за добу поранення дістала одна людина.

У Миколаївській області вночі ворог завдавав артилерійських обстрілів по Очакову Очаківської громади. Інформація про пошкодження уточнюється. Постраждалих немає.

Вчора та сьогодні зранку ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по селу Солончаки Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще 850 російських загарбників

У Одеській області упродовж декількох годин російські війська атакували Одещину ударними безпілотниками. Тривала напружена бойова робота українських сил ППО.

Внаслідок російської атаки численні поранення, перелами та опіки отримали двоє чоловіків. Один у стані середньої важкості, інший у важкому стані госпіталізовані до медзакладів.

Зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 113 обстрілів (606 снарядів), з них по Херсону — 14 обстрілів (38 снарядів).

Армія РФ продовжує обстрілювати Херсон. Внаслідок вчорашньої ранкової атаки у Центральному районі по оселі херсонців постраждав 29-річний чоловік. Його доставили до лікарні. Стан потерпілого – середньої тяжкості.

У Корабельному районі Херсона під вогонь потрапив 54-річний чоловік, який знаходився на вулиці. Потерпілий знаходиться у медзакладі.

Також у Херсоні внаслідок артилерійського удару постраждав 67-річний чоловік. Лікарі проводять обстеження та надають допомогу пораненому.

Російські війська обстріляли Тягинку. У власній оселі поранення отримав 50-річний чоловік. Його госпіталізували до лікарні.

До лікарні звернулися двоє херсонців, які 11 грудня потрапили під ворожий обстріл у Корабельному районі Херсона.

Читайте також: Наступальними діями на полі бою Росія хоче підірвати західну підтримку України - ISW

У чоловіків, 37 та 39 років, діагностували контузії, вибухові травми та уламкові поранення. Стан потерпілих – задовільний. Подальше лікування проходитимуть амбулаторно.

За добу на Херсонщині шість людей дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-