Збій у роботі «Київстару»: на Черкащині у двох громадах частково не працює система оповіщення

Збій у роботі «Київстару»: на Черкащині у двох громадах частково не працює система оповіщення

Укрінформ
У двох громадах Черкаської області частково не працює система оповіщення, це пов'язано збоєм у роботі мобільного оператора "Київстар".

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, передає Укрінформ. 

"Черкаська тергромада: у випадку повітряної тривоги не спрацює невелика частина сирен по місту. Можливо, сигнал не буде чутно (або слабкий) у районі ЧНУ, обласної лікарні, залізничного вокзалу, по вул. Сумгаїтській від Академіка Корольова до Прикордонника Лазаренка", - написав Табурець.

За його словами, в Уманській тергромаді система оповіщення тимчасово не працює. Про тривогу інформуватимуть поліцейські та рятувальники через гучномовці.

Читайте також: Гендиректор «Київстару» звернувся до користувачів: Терміни відновлення роботи поки незрозумілі

Начальник ОВА зазначив, що в області вирішили застосувати сервіс широкомовного передавання повідомлень операторів мобільного зв’язку. Тобто абоненти отримуватимуть повідомлення на телефони із гучним звуковим супроводом, якщо перебувають у радіусі дії будь-якої станції мобільного зв’язку, незалежно від оператора.

Відстежувати сповіщення про небезпеку можна також через спеціальні додатки, місцеві телеканали та радіо, зазначив Табурець.

Читайте також: Частина Київщини через хакерську атаку на «Київстар» залишилась без системи оповіщення

Як повідомляв Укрінформ, вранці 12 грудня користувачі масово заявили про масштабний збій у роботі оператора зв'язку "Київстар". Відсутній мобільний зв'язок та інтернет. Також неможливо увійти у мобільний застосунок. Сайт компанії не працює.

У компанії заявили, що мережа зв’язку "Київстару" стала мішенню потужної хакерської атаки, і запевнили, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. Фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на "Київстар" за вісьмома статтями. Як одна з версій розглядається причетність до цієї хакерської атаки спецслужб РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-