Частина Київщини через хакерську атаку на «Київстар» залишилась без системи оповіщення

Частина Київщини через хакерську атаку на «Київстар» залишилась без системи оповіщення

Укрінформ
Київська обласна військова адміністрація вживає всіх заходів, щоб жителі області попри збій у роботі мобільного оператора “Київстар” вчасно отримували інформацію про сигнал “Повітряна тривога”.

Про це голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, через такий збій не працює система оповіщення населених пунктів: Буча, Ірпінь, Вишневе, Березань, Сквира, Ржищів, Тараща, Володарка та у Гірській територіальній громаді (Бориспільській район).

“Крім того, є точкові відключення системи оповіщення в місті Бориспіль і ще в 75 населених пунктах. Але в усіх цих населених пунктах сигнал “Повітряна тривога” дублюється іншою системою оповіщення”, - додав Кравченко.

Він наголосив, що у тих населених пунктах, де є проблеми з роботою системи, будуть працювати екіпажі патрульної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, які через гучномовці сповіщатимуть про повітряну небезпеку.

Також очільник ОВА нагадав, що на Київщині функціонують “пункти незламності”, обладнані точками доступу Wi-Fi. Там жителі пристоличного регіону зможуть приєднатися до мережі Інтернет.

Читайте також: Гендиректор «Київстару» звернувся до користувачів: Терміни відновлення роботи поки незрозумілі

Як повідомляв Укрінформ, вранці 12 грудня користувачі масово заявили про масштабний збій у роботі оператора зв'язку "Київстар". Відсутній мобільний зв'язок та інтернет. Також неможливо увійти у мобільний застосунок. Сайт компанії не працює.

У компанії заявили, що мережа зв’язку Київстару стала мішенню потужної хакерської атаки, і запевнили, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. Фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-