Мешканці Чкаловського на Харківщині пропонують перейменувати селище на Чикаго

Мешканці Чкаловського на Харківщині пропонують перейменувати селище на Чикаго

Укрінформ
Топонімічна комісія у Чкаловському Харківської області 11 грудня підбила підсумки громадських слухань: більшість учасників підтримала варіант “Чикаго”, на другому місці - “Слобідське”.

Про це повідомив у Фейсбуці виконавчий комітет Чкаловської громади, передає Укрінформ.

“На жаль, обговорення велося не дуже активно. Зокрема, щодо перейменування селища внесли пропозиції тільки 110 жителів громади. Найбільше голосів набрали дві назви — Чикаго і Слобідське”, — розповіла начальниця загального відділу Олена Толстая.

Керівник Чкаловської селищної військової адміністрації Сергій Котенко в коментарі агентству повідомив, що більшість учасників громадських слухань - молоді люди, і, звісно, ніякого зв’язку з американським містом селище не має. 

“Потрібно розуміти, що більшість тих, хто взяв участь в обговоренні - молодь. 66% з них проголосували за “Чикаго”. Ми вирішили, що потрібно дотримуватися процедури, тому в поданні до Верховної Ради, яке готується та скоро буде направлене, ми вкажемо обидва варіанти - Чикаго та Слобідське. Подивимося, що з цього вийде”, — зазначив Котенко.

Читайте також: На Закарпатті депутати просять повернути селу Пушкіно його історичну назву

Як повідомляв Укрінформ, Красноградська міська рада Харківської області проголосувала проти перейменування міста. Як аргумент у зверненні до Експертної ради Українського інституту національної пам’яті зауважується, що в назві вказується на красу населеного пункту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-