Армія РФ за добу атакувала 10 областей - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала 10 областей - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники упродовж доби здійснили атаки на 10 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 8 грудня.

У Київській області зранку працювала протиповітряна оборона, ворог атакував ракетами. Станом на 8:00 інформація про постраждалих та влучання відсутня.

Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей пошкоджено приватний будинок. Аварійні служби працюють на місцях. Інформація щодо наслідків атаки попередня.

Читайте також: Ракетна атака: у кількох громадах Київщини уламками пошкоджені будинки

У Чернігівській області за добу ворог здійснив 5 обстрілів, зафіксовано 62 вибухи. Ворог бив по Корюківському, Новгород-Сіверському та Чернігівському районах із мінометів та АГС.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

У Сумській області вночі росіяни здійснили 6 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів, зафіксовано 24 вибухи. Обстрілів зазнали Краснопільська, Білопільська та Середино-Будська громади. Попередньо, без наслідків.

Вчора протягом дня загарбники здійснили 17 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 61 вибух. Обстрілів зазнали Краснопільська, Білопільська, Хотінська, Юнаківська, Миколаївська сільська, Великописарівська, Есманська, Шалигинська, Середино-Будська громади. Без наслідків.

У Запорізькій області впродовж минулої доби російські війська завдали 82 удари по 20 населених пунктах.

9 ворожих безпілотників атакували Гуляйполе, Новодарівку, Левадне та Малу Токмачку, під РСЗВ-обстрілом опинилося село Долинка.

Читайте також: Ворог за добу вдарив по 20 містах і селах Запоріжжя - 82 обстріли

По території Залізничного, Роботиного, Полтавки, Малинівки, Щербаків, Лугівського, Новоданилівки, Кам'янського, П'ятихаток, Лобкового та інших прифронтових міст і сіл прийшлося 72 артудари.

Внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди - надійшло 6 повідомлень про руйнування. Люди не постраждали.

У Дніпропетровській області ворог атакував підприємство в Павлограді. Інформація щодо наслідків уточнюється.

У Павлоградському та Синельниківському районах Сили оборони вночі знищили 5 БпЛА.

По Червоногригорівській громаді, що на Нікопольщині, ворог вночі бив з важкої артилерії. Люди не постраждали. Вчора вдень агресор атакував Нікополь дроном-камікадзе, обстрілював місто з важкої артилерії. Пошкоджено приватний будинок.

Читайте також: Унаслідок ракетного удару по Павлоградському району загинула людина, четверо постраждалих

Російські загарбники вночі завдали 6 ударів по Харкову ракетами С-300.

Внаслідок обстрілів дістала поранення 36-річна жінка (надали допомогу на місці) та 25-річний чоловік, якого госпіталізували до медустанови.

Зафіксовані влучання у дитячий майданчик, пошкоджені житлові будинки, заклад освіти, конструктивні елементи цивільного підприємства та близько 20 автомобілів.

Артилерійських та мінометних обстрілів за добу зазнали понад 17 населених пунктів: Уди Богодухівського району, Стариця, Охримівка Чугуївського району, Козача Лопань, Липці Харківського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району.

Під ворожими авіаударами опинилися Синьківка, Петропавлівка, Кучерівка, Подоли, Курилівка, Кислівка, Піщане.

Внаслідок обстрілу Подолів Куп’янського району дістали поранення троє людей.

Читайте також: На Харківщині внаслідок нічного ракетного удару ворога постраждали двоє людей

У Луганській області учора ворог завдав авіаційного удару по території Серебрянського лісництва.

По позиціях Сил оборони та населених пунктах, що поблизу лінії фронту, росіяни випустили 521 снаряд. Обстрілів зазнали Невське та Білогорівка.

За добу росіяни здійснили 126 обстрілів Луганщини.

У Донецькій області минулої доби під вогнем загарбників перебували Авдіївка (житловий сектор, автобаза), Курахове (Курахівська ТЕС), Торецьк (житловий сектор, школа, амбулаторія), Желанне (околиці селища), Єлизаветівка (житловий сектор), Соловйове (околиці села), Новопокровське (околиці села), Новобахмутівка (дачний кооператив «Зоря»).

Пошкоджено 3 житлові будинки, будівлю школи, електропідстанцію 110 кВ, два енергоблоки Курахівської ТЕС, амбулаторію.

На Донеччині за добу одна людина дістала поранення.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по Очакову та акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по селах Дмитрівка та Солончаки Куцурубської громади. Без постраждалих.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 54 обстріли, випустив 407 снарядів, з них по Херсону - 9 обстрілів (17 снарядів).

Російська армія вчора атакувала Тягинку. Постраждали четверо людей. У тяжкому стані до лікарні доставили 67-річного місцевого жителя. Стан інших поранених оцінюють як середньої тяжкості. Це 63-річна жінка та двоє чоловіків, 53 та 37 років.

Читайте також: Армія РФ за добу 54 рази обстріляла Херсонщину, шестеро поранених

Внаслідок ворожих обстрілів Херсона травми дістали 26-річна жінка та 70-річний чоловік.

Внаслідок ракетного обстрілу Херсона (ймовірно С-300) пошкоджено триповерхову будівлю заводу. Відбулася пожежа. Інформація про постраждалих відсутня.

Унаслідок російської агресії шестеро людей дістали поранення.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-