У центрі Маріуполя загарбники демонтують історичну будівлю поліцейського управління

У центрі Маріуполя загарбники демонтують історичну будівлю поліцейського управління

Відео
Укрінформ
У центрі тимчасово захопленого російською армією Маріуполя загарбники демонтують історичну будівлю Головного управління внутрішніх справ.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя та опублікувала відповідні відео з міста.

«Окупанти демонтують історичну будівлю Головного управління внутрішніх справ у центрі Маріуполя…Саме цю будівлю у 2014 році терористи так званої «ДНР» намагалися захопити. Тоді загинули поліцейські, які були вірні присязі до останнього... Сюди кожного року до меморіальної дошки покладали квіти в пам'ять про них», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення Росії в Україну цю будівлю планували повноцінно відреставрувати та дати їй нове життя.

Читайте також: Російські «новобудови» у Маріуполі не витримали перших дощів

«Але загарбники вирішили інакше. Тепер все це зносять», - констатували у міській раді.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Загарбники знищують у місті пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Відомо, що у Маріуполі тільки в приватному секторі зруйновано три тисячі будинків. У приморське місто приїхало багато мігрантів з Росії начебто на його «відбудову».

У 2014 році місто Маріуполь протягом місяця перебувало під контролем бойовиків самопроголошеної «Донецької народної республіки». У травні того року було захоплено будівлю управління внутрішніх справ. 9 травня там були сутички, під час яких були загиблі та поранені правоохоронці та місцеві жителі. Маріуполь було звільнено 13 червня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-