Генпрокурор України і президент Швейцарії вшанували пам'ять жертв росіян у Бучі

Генпрокурор України і президент Швейцарії вшанували пам'ять жертв росіян у Бучі

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін та президент Швейцарської Конфедерації Ален Берсе вшанували пам'ять жертв росіян у Бучі Київської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Костін повідомив Берсе, що під час тимчасового захоплення Бучі росіяни вбили 637 осіб. 460 інфраструктурних об'єктів було пошкоджено або зруйновано. 

Розслідування цих злочинів триває. Ідентифіковано підрозділи Збройних сил РФ, які брали участь у бойових діях у Бучанському районі. 16 російським військовослужбовцям повідомлено про підозру у скоєнні злочинів у Бучі, три обвинувальні акти скеровано до суду.

“Росія продовжує чинити злочини проти українців. Сьогодні вранці ворог знову атакував мирні українські міста десятками безпілотників. Черговий доказ того, що Росія є країною-терористом", – наголосив генпрокурор.

Читайте також: Непокараність за Сандармох дала можливість РФ творити злочини в Бучі, Ізюмі, Маріуполі - Кулеба

Костін подякував Швейцарській Конфедерації за підтримку України та висловив переконання, що лише спільними зусиллями світової спільноти можна покласти край цій війні та відновити справедливість.

Як повідомляв Укрінформ, президент Швейцарії Берсе прибув до Києва, аби взяти участь у міжнародному саміті з питань продовольчої безпеки і зустрітись із українським колегою Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-