Суд дав 15 років тюрми агенту ФСБ, який збирав дані для ракетних ударів по Вінниці

Суд дав 15 років тюрми агенту ФСБ, який збирав дані для ракетних ударів по Вінниці

Укрінформ
У Вінниці суд призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна російському агенту, який сприяв ФСБ Російської Федерації у підготовці ракетних атак на обласний центр.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що чоловік свідомо погодився на співпрацю з ФСБ РФ. Він сприяв ворожій спецслужбі у підготовці ракетних атак на обласний центр.

Для цього збирав і передавав державі-агресору інформацію про об’єкти військової й цивільної інфраструктури, їх адреси, режим роботи та охорони.

З травня по червень 2023 року засуджений спостерігав за територією одного з підприємств оборонного комплексу, вивчав місця розташування контрольно-пропускних пунктів, фіксував факти в’їзду та виїзду військової техніки.

Також за допомогою спеціального програмного забезпечення він сканував мережі Wi-Fi та вежі мобільного зв’язку біля стратегічних військових об’єктів у Вінниці.

Здобуті дані з фотодоказами та електронними картами засуджений надсилав своєму куратору з ФСБ РФ. Той підтверджував їх отримання і використання у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомили у Службі безпеки України, розвідінформація потрібна була агресору для прицільних ударів по обласному центру із використанням ракетного озброєння та дронів-камікадзе.

Читайте також: На Харківщині затримали агента ФСБ, який розвідував оборонні рубежі на кордоні з Росією

Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали зловмисника під час виконання ним ворожого завдання. Тим самим було зірвано плани загарбників щодо проведення серії повітряних атак по місту.

Як встановило слідство, зрадником є 30-річний місцевий житель, який активно підтримував збройну агресію РФ проти України в російських соцмережах.

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив 12 років позбавлення волі інформатору російських спецслужб, який передавав дані про місця базування Сил оборони України в районі міста Слов’янськ Донецької області.

Фото: www.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-