Очільниця податкової на Полтавщині прокоментувала інформацію про знайдені у неї активи  

Очільниця податкової на Полтавщині прокоментувала інформацію про знайдені у неї активи  

Укрінформ
Очільниця податкової служби Полтавщини Алла Рябкова прокоментувала повідомлення НАЗК про знайдені у неї необґрунтовані активи.

Свій коментар вона оприлюднила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“З інформаційних ресурсів мені стало відомо про те, що НАЗК та ДБР виявили у мене, як у посадової особи, уповноваженої на виконання функцій держави, необґрунтовані активи. У статті повідомляється, що зазначені висновки зроблено за результатами моніторингу мого способу життя", - зауважила Рябкова.

За її словами, вибірковий моніторинг способу життя суб’єктів декларування, який проводить НАЗК, не відповідає у цьому випадку термінам, про які вона звітувала.

Читайте також: Як змінилися терміни подання виправлених декларацій - роз’яснення НАЗК

"Таким чином для мене незрозумілим є факт проведення моніторингу за періоди, за які мною ще не подані декларації", - повідомляє Рябкова та додає, що остання декларація, подана нею, за період 2020 року.

Також у відповідь на запит НАЗК «Про надання пояснень та копій підтвердних документів» Рябкова, згідно з публікацією, надала обґрунтовані пояснення по кожному питанню з наданням відповідних документів після завершення робочого дня 17 листопада та направила пояснення рекомендованим листом "Укрпоштою", який НАЗК надійшов 20 листопада. Та вже через один робочий день НАЗК опублікувало інформацію про результати моніторингу способу життя.

Рябкова зазначає, що порядком здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування передбачено, що у разі встановлення невідповідності рівня життя суб’єкта декларування НАЗК повідомляє про такий факт суб’єкта декларування та дає йому можливість протягом 10 робочих днів надати письмове пояснення. Однак, за її словами, станом на 23 листопада вона не отримала жодних офіційних документів про результати проведення моніторингу, в тому числі щодо встановлення невідповідності рівня життя, чим позбавлена можливості надати письмові пояснення за таким фактом.

Щодо придбання машини її донькою, посадовиця повідомила, що в останній поданій декларації за 2020 рік вказані кошти, які були витрачені на придбання транспортного засобу. Необхідність такої купівлі обумовлена перебуванням чоловіка на службі в лавах ЗСУ та бажанням забезпечити можливість доньці вільного переміщення у разі загрози її життю та здоров’ю.

Читайте також: НАЗК склало протокол щодо в.о. голови Конституційного Суду Головатого

"Щодо придбання майна близькими особами (батьком та сестрою), повідомляю, що останні займаються господарською діяльністю, отримують доходи. Так, батько є головою фермерського господарства з 2001 року, яке займається вирощуванням зернових та олійних культур, має в обробітку паї. Членами фермерського господарства, в тому числі є моя сестра та чоловік", - поінформувала Рябкова.

Також керівниця податкової додала, що її сестра зареєстрована фізичною особою-підприємцем з 2010 року та здійснює підприємницьку діяльність на постійній основі, а чоловік не є державним службовцем та з 2017 року зареєстрований як особа, яка займається незалежною професійною діяльністю (адвокат).

"Дані дії є упередженими та необґрунтованими, оскільки я не можу нести відповідальність та володіти повною інформацією щодо особистого приватного життя моїх близьких осіб, адже законодавством України це не передбачено", - додала Рябкова.

Вона заявила, що має намір захищати свої права в судовому порядку.

Як повідомляв Укрінформ, у виконувачки обов’язків начальника головного управління Державної податкової служби у Полтавській області виявили необґрунтованих активів на 6,1 млн грн.

Фото: Новини Полтавщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-