У Рубіжному росіяни влаштували у школі військовий госпіталь - Луганська ОВА

У Рубіжному росіяни влаштували у школі військовий госпіталь - Луганська ОВА

Укрінформ
У тимчасово захопленому Рубіжному Луганської області російські загарбники влаштували у школі військовий госпіталь.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Якщо у вцілілих школах Сєвєродонецька загарбники намагаються проводити дистанційне навчання, то у Рубіжному в дітей навіть такого права немає, підкреслили в ОВА. В одному з освітніх закладів росіяни облаштували військовий госпіталь. Приходити раз на тиждень і отримувати завдання школярам нікуди.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, переважну більшість штурмів росіяни провели на Куп’янському напрямку, але спробували атакувати й на межі Луганщини та Донеччини, де їх стримали українські оборонці.

“Незалежно від кількості наступів, власні втрати чи погоду, ворог не зменшує обсяг використання артилерії та мінометів. Позиції українських захисників і прифронтові села – під постійним вогнем. Вчора – Макіївка та Невське, де все ще залишаються і намагаються перезимувати цивільні. З авіації ворог вдарив по Серебрянському лісу”, – зазначив Лисогор.

Читайте також: У Рубіжному росіяни блокують місця із доступом до мобільних мереж

Жителям прифронтових міст у так званій “ЛНР” за відсутності централізованого опалення запропонували придбати дрова. Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька.

Як зауважили в ОВА, загарбники їх прирівняли до жителів районів із пічним опаленням і запропонували стати в чергу за компенсацією на придбання дров, а також натякнули, що на тепло у домівках цієї зими можна не чекати.

“Щоправда, не уточнили, як цим паливом користуватися у непристосованому для пічного опалення багатоквартирному будинку”, - підкреслили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області загарбники ухвалили рішення, що отримати компенсацію на придбання вугілля та дрів для опалення житла зможуть лише ті громадяни України, які погодились отримати російський паспорт.

Фото ілюстративне: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-