Зарплату вчителям, які перебувають в окупованому Маріуполі, не виплачують - ОВА

Зарплату вчителям, які перебувають в окупованому Маріуполі, не виплачують - ОВА

Укрінформ
Зарплата з українського бюджету вчителям, які перебувають зараз в окупованому Маріуполі і досі не виїхали з міста, не виплачується.

Про це заявила на брифінгу Директор департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Що стосується вчителів, які зараз перебувають на території Маріуполя. Ну, по-перше, Маріуполь сам скоротив свою мережу, і зараз в дистанційному форматі у них працює, по-моєму, сім шкіл (школи, які релокувалися в інші міста України – ред.), але заробітна платня вчителям, які перебувають у самому місті Маріуполі, не виплачується», - сказала Сідашева.

Вона нагадала, що по Маріуполю відповідне рішення було прийнято міським головою Вадимом Бойченком, і всім охочим переїхати з будь-яких причин (з окупованого Маріуполя – ред.) через центр «Я - Маріуполь» надається підтримка.

Читайте також: У Маріуполі жителів примушують сплачувати за ненадані комунальні послуги

«А вже все інше буде тоді, коли буде звільнено місто Маріуполь. Ось тоді, згідно з законодавством, будуть відпрацьовані всі питання», - заявила керівниця департаменту.

На запитання Укрінформу, скільки у відсотковому відношенні вчителів загальноосвітніх шкіл залишилося в окупованому Маріуполі, Сідашева відповісти не змогла.

Вона сказала: «Я вам не скажу цього, тому що безпосередньо приймає на роботу і звільняє з роботи директор школи. Тому я думаю, що з цього питання краще звернутися до департаменту освіти Маріупольської міської ради».

Як повідомлялося, у новому навчальному році російські загарбники змушують учнів у закладах освіти Маріуполя виконувати гімн Росії, прославляти загарбників та залучатимуть їх до дитячої організації «Орлята Росії».

Читайте також: В окупованому Маріуполі частина будинків і навчальних закладів досі без тепла – міськрада

Агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Стіни деяких шкіл в захопленому Маріуполі загарбники розписали цитатами свого президента Путіна, який приніс війну в це приморське українське місто. На 20 листопада тут багато шкіл досі залишаються без опалення.

Ворог перетворює місто та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-