Агент ФСБ, який «провів» під Київ російську колону з технікою, отримав 15 років тюрми

Агент ФСБ, який «провів» під Київ російську колону з технікою, отримав 15 років тюрми

Фото, відео
Укрінформ
Агента РФ, який провів понад 120 одиниць російської техніки по території Сумської області в напрямку Києва, засудили до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“За публічного обвинувачення Сумської обласної прокуратури 39-річного чоловіка визнано винним у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану та зберіганні бойових припасів (ч. 1 (станом на 25.02.2022), ч. 2 ст. 111 та ч. 1 ст. 263 КК України). Рішенням Роменського міськрайонного суду 10 листопада 2023 року його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні.

Прокуратурою доведено, що обвинувачений з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну на власному автомобілі супроводжував колони техніки окупантів по території Сумської області в напрямку Києва. Встановлено, що обвинувачений встиг провести більше 120 одиниць ворожої техніки.

Навіть після звільнення Сумщини від російських загарбників чоловік продовжив співпрацювати з ворогом, збираючи дані про місця розташування, кількість та озброєння воєнізованих формувань у регіоні. За допомогою одного з месенджерів він передавав своєму куратору координати військових об’єктів.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який коригував ракетну атаку на Харків

У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами співпраці з російським куратором, а також 202 патрони, які він зберігав без належного дозволу.

На вирок суду обвинувачений чекав за ґратами.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України встановила особи та заочно повідомила про підозру ще 25 колаборантам, які викрадали мирних херсонців, ув’язнювали та катували.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-