Армія РФ за добу атакувала дев’ять областей України - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала дев’ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російська армія упродовж доби здійснила атаки на дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок середи, 8 листопада.

У Чернігівській області ворог за добу здійснив 8 обстрілів, зафіксовано 84 вибухи. Росіяни стріляли по Чернігівському, Новгород-Сіверському та Корюківському районах, били із мінометів, танкового озброєння, гранатометів, мінометів та АГС.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

У Сумській області вночі росіяни здійснили обстріл з РСЗВ Юнаківської громади. Зафіксовано 11 вибухів. Попередньо — без наслідків.

Читайте також: Російські ДРГ щомісяця по 9-10 разів намагаються зайти на Сумщину і Чернігівщину - Наєв

Вчора протягом дня росіяни здійснили 26 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумщини. Зафіксовано 108 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Юнаківська, Великописарівська, Середино-Будська громади.

У Великописарівській громаді внаслідок обстрілу зі ствольної артилерії (3 вибухи) пошкоджено два приватних домоволодіння.

У Запорізькій області ворог обстріляв 25 населених пунктів області, зафіксовано 157 ударів.

По території Новоандріївки, Малинівки, Білогір'я, Полтавки, Левадного, Верхньої Терси, Степового, Плавнів, Степногірська, Кам'янського, П'ятихаток та інших прифронтових міст і сіл прийшлося 127 артобстрілів.

Ворог здійснив 4 обстріли з РСЗВ Роботиного та Малої Токмачки, завдав 2 ракетні удари по Вільноандріївці, 22 атаки з БпЛА по Гуляйполю, Залізничному, Новоданилівці, Новодарівці, Чарівному, Левадному, Темирівці, Новоіванівці й Малим Щербакам, а також вдарив 2 авіаснарядами по Оріхову.

Внаслідок артудару по Верхній Терасі поранення отримали місцеві жителі – чоловіки 27 та 54 років. Їх доправлено до лікувальної установи.

Надійшло 22 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів

У Дніпропетровській області цієї ночі агресор двічі обстріляв Нікопольський район. З десяток пострілів з важкої артилерії зробив по Червоногригорівській та Марганецькій громадах. Наслідки обстрілів уточнюються. Люди не постраждали.

Під артилерійським вогнем вчора вдень також була Нікопольщина; агресор спрямував туди 3 дрони-камікадзе.

В районному центрі поранена 31-річна жінка. Вона лікуватиметься амбулаторно.

Пошкоджені 27 приватних будинків, 14 господарських споруд, 2 автомобілі, газогони, лінії електропередач, 5 сонячних панелей.

Під удар потрапила і Марганецька громада. Там понівечений інфраструктурний об’єкт.

У Харківській області на Слобожанському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району, Вовчанськ Чугуївського району.

Ворог активно застосовував авіаудари по Петропавлівці, Іванівці, Піщаному, Куп’янського району та Степовому Ізюмського району.

На Куп’янському напрямку росіяни провели безуспішні штурмові дії в околицях населених пунктів Синьківка, Іванівка та Берестове, де українські захисники відбили 6 разів ворожих атак.

У селі Рубіжне Чугуївського району внаслідок вибуху небезпечного предмета 42-річний господар домоволодіння отримав осколкові поранення правої кінцівки. Госпіталізований до обласної лікарні.

У місті Куп'янськ-Вузловий внаслідок ворожого обстрілу з РСЗВ «Ураган» загинув цивільний чоловік.

Читайте також: У ЗСУ назвали мету наступу російських військ на Купянськ

У Луганській області під вогнем опинилися Білогорівка та Невське.

Учора росіяни спробували йти вперед у Серебрянському лісі, де їх вчергове спинили українські захисники. Також ворог вдарив по Надії та лісництву з авіації.

За добу російські загарбники здійснили 140 обстрілів, випустили 555 снарядів.

У Донецькій області під ворожим вогнем минулої доби перебували 9 населених пунктів: Очеретине, Бердичі, Багатир, Лисівка, Юрківка, Торецьк, Курахове, Залізне, Авдіївка.

Пошкоджені 26 житлових будинків (з них 6 – багатоквартирні), 4 цивільних автомобілі. Троє людей загинули.

У Миколаївській області вчора ворожі обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора ввечері під артилерійським вогнем була акваторія Куцурубської громади. Без постраждалих.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 108 обстрілів, випустив 538 снарядів, з них по Херсону — 4 обстріли (16 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 32 населених пунктів області; територію заводу у Херсоні; інженерну споруду у Херсонському районі.

У Бериславі внаслідок скидання з ворожого дрону ВОГ поранення середньої тяжкості отримав 45-річний чоловік.

Читайте також: У Бериславі знайшли тіло цивільного, який загинув від авіаудару РФ

Вчора в полі поблизу села Качкарівка Бериславського району на російській міні підірвався трактор. Через детонацію вибухівки тракторист отримав травми несумісні з життям.

Всього за добу на Херсонщині одна людина загинула, одна дістала поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-