СБУ затримала російську інформаторку - здавала українські артпозиції під Бахмутом

СБУ затримала російську інформаторку - здавала українські артпозиції під Бахмутом

Укрінформ
Служба безпеки України затримала інформаторку російських спецслужб, яка збирала розвідувальні дані про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони, залучених до контрнаступальних операцій у районі Бахмута Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що насамперед ворожа поплічниця намагалася визначити координати вогневих позицій ствольної й реактивної артилерії Збройних сил України, зокрема систем HIMARS. Також її цікавили напрямки польотів бойової авіації та маршрути руху важкої бронетехніки українських захисників.

Проводила розвідувальну діяльність фігурантка за місцем свого проживання – у районі міста Костянтинівка.

Зловмисниця виходила на місцевість та спостерігала за переміщенням військової техніки ЗСУ, а також випитувала інформацію у знайомих під виглядом побутових розмов.

Отримані дані жінка надсилала чотирьом телеграм-каналам, створеним російськими спецслужбами для відстеження локацій Сил оборони України.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігурантки та затримали її за місцем проживання. Правоохоронці вилучили у зловмисниці мобільний телефон, який вона використовувала для передачі агресору зібраної інформації.

За даними слідства, підписалася на ворожі інтернет-ресурси жінка ще на початку поточного року. Публікувати там свої «дописи» з орієнтовними геолокаціями ЗСУ на території регіону вона почала згодом.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який коригував ракетну атаку на Харків

Фігурантці оголошена підозра за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Підозрювана перебуває під вартою. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі. Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі СБУ затримала російського агента, який збирав дані про маршрути руху та кількість техніки і військових Сил оборони, які прямували на передову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-