Фейкова інвалідність за €11 тисяч: поліція викрила чергову схему втечі за кордон

Фейкова інвалідність за €11 тисяч: поліція викрила чергову схему втечі за кордон

Фото
Укрінформ
Працівники Національної поліції викрили у Львові зловмисників, які переправляли за кордон ухилянтів з підробленими посвідченнями про інвалідність.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, передає Укрінформ.

"Протиправний механізм переправлення за кордон чоловіків налагодили два мешканці Львова: вони виготовляли високоякісні підроблені пенсійні посвідчення у зв‘язку з інвалідністю", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, зловмисники знаходили клієнтів завдяки рекомендаціям тих, кому вже допомогли незаконно виїхати з України. Така "послуга" коштувала 11 тисяч євро.

Під час обшуку в підозрюваних виявлено мічені кошти, які передавалися їм під контролем правоохоронців. Також вилучено чотири мільйони гривень, імовірно, отриманих за продаж підроблених документів.

Зловмисників затримали, їм повідомлено про підозру у незаконному переправлянні осіб через державний кордон організованою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК). Санкція передбачає до девʼяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Затримали депутата, який зі спільником вивозив ухилянтів за кордон

Як повідомлялося, СБУ спільно з Нацполіцією нейтралізувала в Одеській області міжнародне злочинне угруповання, яке переправляло за кордон громадян призовного віку в автомобілі «швидкої» допомоги з медичним екіпажем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-