«Спочатку дрони – потім стадіони»: у Львові вимагали звільнити голову ОВА Козицького

«Спочатку дрони – потім стадіони»: у Львові вимагали звільнити голову ОВА Козицького

Фото
Укрінформ
У Львові відбулася чергова акція «Спочатку дрони – потім стадіони». Понад 300 пікетувальників пройшли по центру міста до обласної військової адміністрації, де вимагали відставки начальника ОВА Максима Козицького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні, 3 листопада, у Львові відбувся дев’ятий пікет «Спочатку дрони – потім стадіони». Цього разу сотні людей, серед яких активісти, волонтери, військові, дружини та рідні захисників зібралися біля пам’ятника Шевченка на площі Свободи та пройшли ходою до обласної військової адміністрації.

У Львові пікетувальники вимагають відставки Козицького через непершочергові розтрати ОВА / Фото: Анастасія Смольєнко

Пікетувальники вимагали зменшити некритичні витрати та збільшити підтримку ЗСУ. В руках люди несли плакати з написами: «Владо, почуй громаду», «Потрібні дрони, а не бруківка», «Гроші на ЗСУ», «Моєму татові потрібні авто і дрони, а не стадіони» тощо.

Читайте також: Жителі Луцька вийшли на акцію «Дрони замість бруківки»

До протестувальників вийшов заступник голови Львівської ОВА Іван Собко, але оскільки він не зміг дати відповіді на запитання людей, його попросили піти з мітингу.

«Ми звернулися з петицією, яку підписали 25 тисяч людей до уряду, нам нічого конкретного не відповіли і результату це не дало. Тоді ми звернулися до Президента, оскільки Козицького призначав саме він. У зверненні ми попросили проконтролювати некритичні витрати та навели приклади із планів побудувати спорткомплекси, дороги, стадіони і т.д. Президент нашу скаргу скерував на розгляд Львівської ОВА. Після того ми зробили звернення в Генеральний штаб, оскільки закон каже, що він має повноваження контролювати діяльність військових адміністрацій, наразі очікуємо на відповідь», - сказав активіст, волонтер Святослав Літинський.

Присутні на мітингу підписали звернення до Львівської обласної ради, в якому закликають обласних депутатів проконтролювати, щоб ОВА виконувала їх рішення про виділення 75% військового ПДФО на потреби військових та створити перелік першочергових видатків. Відтак, якщо ці вимоги не будуть виконані, мітингувальники планують на наступну п’ятницю ще чисельніше зібрання біля адміністрації.

Читайте також: Як вилучення “військового” ПДФО до держбюджету вплине на життя ОТГ

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня під Львівською обласною військовою адміністрацією пройшов восьмий мітинг у межах акції проти некритичних витрат бюджету. Тоді перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик підтвердив, що адміністрація планує виділити додаткові 50 млн грн на потреби безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-