У порт Маріуполя знову зайшло судно з Росії - Андрющенко

У порт Маріуполя знову зайшло судно з Росії - Андрющенко

Укрінформ
У морський порт Маріуполя знову зайшло морське судно з РФ, яке пришвартувалося за елеватором.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відповідне відео з порту.

«В порт Маріуполя знову зайшло морське судно. Пришвартоване за елеватором, відверто заховано від «сторонніх очей». Факт його заходу та швартовки вдалось встановити виключно через системний моніторинг», - написав Андрющенко під відео.

Читайте також: У порт Маріуполя зайшло ще одне судно РФ з бетонними плитами для укріплень

Він зазначив, що посилене патрулювання акваторії порту російською авіацією, про яке він писав раніше у Телеграмі, було пов’язано саме з заходом судна цього класу.

«Клас судна (балкер якого типу, або танкер або інше) встановити за поточних умов неможливо, як і проконтролювати вивантаження/завантаження», - уточнив радник мера.

Також він повідомив, що в порту Маріуполя продовжується перевантаження судна РМ3 (річка-море), що зайшло в порт на передодні. Ще два судна класу річка-море та криголам пришвартувалися давно та стоять без руху.

«До висновків. Наша гіпотеза, що захід балкера мав тестову мету цілком підтверджується. Це може означати початок повноцінного вантажного судноплавства в Маріуполь. Пора "бавовнить". Без жартів», - підсумував Андрющенко.

Читайте також: Українське підпілля в Маріуполі фіксує проблеми з паливом у загарбників

Як повідомлялося, російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

У морському порту Маріуполя загарбники запустили тепловози для вирішення логістичних питань. Вони продовжують ще з літа 2022 року красти українське зерно, металопродукцію, граніт, які вивозять в Росію і тимчасово окупований Крим. А морським шляхом завозять у місто бетонні плити для будівництва своїх вогневих позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-