Близько 600 мешканців Запорізької області вважаються зниклими безвісти або у полоні - ОВА

Близько 600 мешканців Запорізької області вважаються зниклими безвісти або у полоні - ОВА

Укрінформ
В полоні росіян наразі перебуває щонайменше 600 людей з тимчасово окупованих територій Запорізької області. Серед них є діти.

Про це під час брифінгу в медіацентрі при ОВА сказав начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні у нас є офіційно зареєстрованих близько 600 цивільних людей, які нині перебувають в полоні росіян або є зниклими безвісти. Це ті випадки, коли рідні телефонують до нас або до об'єднаного центру звільнення полонених і доповідають про такі випадки. Ці випадки обов'язково реєструються та беруться на контроль, щоб потім можна було цих людей включити в список на обмін, або просто повернути додому", - сказав Малашко.

За його словами, є факти перебування в полоні дітей, але наразі українська влада не може підтвердити, де саме вони перебувають.

Другий рік в полоні перебуває і мер Дніпрорудного (Василівський район Запорізької області) Євген Матвєєв.

Читайте також: Спецдоповідач ООН продовжує прийом свідчень про тортури у російському полоні - Коордштаб

"Є різна інформація, і вона не підтверджена. Не хочу говорити, бо вона дуже різна", - сказав очільник ОВА.

Він додав, що більшість полонених, які мали відношення до ЗСУ, вивозять до РФ і тримають там у тюрмах. Цивільних тримають в СІЗО, або на "підвалах".

Як повідомлялось раніше, російські загарбники примушують мешканців тимчасово окупованих територій отримувати російські паспорти, погрожуючи депортацією у разі відмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-