Справа посадовців Одеської ОВА: слідство про мільйонні збитки державі завершилося

Справа посадовців Одеської ОВА: слідство про мільйонні збитки державі завершилося

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили слідство у справі щодо колишнього та чинного посадовців Одеської ОВА, чиї зловживання завдали збитків на 9,2 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

«23 жовтня 2023 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього заступника голови та чинного керівника відділу Одеської обласної військової адміністрації, які підозрюються у зловживанні службовим становищем, що спричинило 9,2 млн грн збитків», - йдеться в повідомленні.

Детективами НАБУ за дорученням прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

Установлено, що у 2022 році заступник голови Одеської ОВА у змові з начальником відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОВА організував закупівлю продовольчих товарів для забезпечення потреб населення в умовах воєнного стану за безпідставно завищеними цінами. Такі дії посадовців завдали державі збитків на понад 9 млн грн.

Читайте також: Збитки на ₴187 мільйонів: САП завершила слідство стосовно екскерівників структури МВС

Крім того, встановлено, що заступник голови ОВА пропонував керівниці одного зі структурних підрозділів за грошову винагороду посприяти у вирішення питання щодо уникнення кримінальної відповідальності.

Посадовця було викрито відразу після одержання ним неправомірної вигоди в сумі 27 тис. дол.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ 5 січня затримала заступника голови Одеської ОВА Муратова, який за 35 тис. дол. пропонував звільнити підлеглого від кримінального покарання. Правоохоронці задокументували факт передачі посадовцю «авансу» у 27 тис. дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-