На Львівщині завершили будівництво вузькоколійки на кордоні з Польщею

На Львівщині завершили будівництво вузькоколійки на кордоні з Польщею

Фото
Укрінформ
У Львівській області завершили будівництво євроколії до пункту пропуску "Смільниця", що на кордоні з Польщею.

Про це повідомила у Фейсбуці Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що залізнична інфраструктура на ділянці н.п. Нижанковичі та н.п. Хирів до ПП "Смільниця", з колією шириною 1435 мм, готова для руху поїздів і може використовуватись польськими залізничними перевізниками для міжнародних перевезень.

Як додали в ОВА, надалі проєкт з покращення залізничного сполучення між Львівщиною та Польщею включатиме три етапи: Перший – запуск залізничного сполучення на ділянці Хирів - Старжава – Санок з подальшим виходом на місто Краків. Його планують реалізувати до кінця року. Поїзд курсуватиме щоденно, а митне оформлення та паспортний контроль буде проводитись на пункті пропуску «Смільниця - Кросьценко».

На Львівщині завершили будівництво вузькоколійки на кордоні з Польщею / Фото: ЛОДА

Читайте також: Укрзалізниця провела тестовий рейс Київ - Будапешт

Другий – запуск залізничного сполучення на ділянці Хирів - Нижанковичі - Перемишиль. На третьому етапі заплановано будівництво колії 1435 мм до міста Самбір.

«Залізничне сполучення завжди відігравало важливе значення, а війна подвоїла. Ми постійно працюємо над розширенням міжнародних залізничних пасажирських маршрутів. Україна є частиною Європи, пасажири повинні відчувати себе європейцями та з комфортом подорожувати», – наголосив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 жовтня з України запустили новий міжнародний поїзд до Варшави, маршрут якого організовано через хабову станцію Рава-Руська, що на Львівщині. Проєкт реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-