Укрзалізниця запустила новий потяг до Варшави

Укрзалізниця запустила новий потяг до Варшави

Укрінформ
У свій перший рейс вирушив новий міжнародний поїзд до Варшави, маршрут якого організовано через хабову станцію Рава-Руська.

Про це повідомляє пресслужба АТ “Укрзалізниця”, передає Укрінформ.

"Відтепер мешканці Львова, Івано-Франківська, Стрия, Коломиї, Калуша, Брюховичів та Жовкви, зробивши одну зручну пересадку, можуть доїхати до Варшави або Любліна. Із цих населених пунктів до Рави-Руської курсує сучасний дизель-поїзд українського виробництва з доступом до Wi-Fi через Starlink. На станції Рава-Руська пасажири здійснюють пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд польського перевізника SKPL європейської колії (1435 мм) і зворотно", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за рейс в одному напрямку обидва поїзди можуть перевезти близько 200 пасажирів, вони мають місця 1-го та 2-го класу.

«У березні за дорученням Президента України Володимира Зеленського розпочали реалізацію проєкту із запуску нового поїзда до Варшави через Рава-Руську. І сьогодні ми запускаємо цей поїзд. Розвиток комфортних пересадкових маршрутів дозволяє збільшувати пропозицію. Ефективність такої логістики довів маршрут Київ — Хелм — Варшава, який має майже 100% населеність. Сподіваємося, що нові поїзди Львів — Рава-Руська — Варшава не будуть винятком. На рейси першого тижня цього поїзда вже продано 70% запропонованих квитків. Дякуємо нашим пасажирам, які обрали для подорожі цей новий маршрут. У найближчих планах міжнародний поїзд Чоп — Прага, а також працюємо над маршрутом Перемишль — Берлін», — сказав голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Читайте також: Укрзалізниця провела тестовий рейс Київ - Будапешт

Час у дорозі від Львова до Варшави становить близько 9 годин, вартість — від 1188 гривень. Квитки на всі рейси доступні для придбання в застосунку Укрзалізниці, на сайті, у чат-боті та касах вокзалів.

Як повідомлялось, проєкт реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-