У «Новій пошті» спростували російські фейки щодо «зброї» в обстріляному терміналі

У «Новій пошті» спростували російські фейки щодо «зброї» в обстріляному терміналі

Укрінформ
У терміналі «Нової пошти» в Коротичі Харківської області, який у суботу зазнав обстрілу, проводилося сортування і завантаження звичайних посилок.

Про це сказав у Харкові співвласник компанії В’ячеслав Климов, коментуючи поширювані у РФ фейки щодо нібито перебування на атакованому терміналі зброї та військової техніки, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз я говорю в одному з наших відділень - і ви бачите наші звичайні вантажі, звичайні посилки. Саме такі вантажі були і на нашому терміналі, який був атакований. Звичайно, ні про яку зброю не може бути мови. Це цивільний об’єкт. «Нова пошта» не перевозить жодної зброї», — заявив Климов.

Він зауважив, що компанія «як невіддільна частина українського суспільства» допомагає багатьом волонтерським організаціям. «Так само як і навкруги мене зараз дуже багато вантажів благодійних фондів, волонтерів, вантажів, які направляються нашим військовим. Але жодної зброї тут ніколи не було», — наголосив Климов.

Пошкоджений унаслідок атаки термінал у компанії називають інноваційним, оскільки там використовувалося найсучасніше обладнання.

За інформацією співзасновника компанії Володимира Поперешнюка, завтра почнуть ховати загиблих унаслідок обстрілу працівників НП.

Читайте також: Удар по терміналу «Нової пошти»: у лікарні залишаються 16 постраждалих, п’ятеро – в реанімації

Як повідомлялося, ввечері 21 жовтня російська армія вдарила двома ракетами типу С-300 по терміналу «Нової пошти» в смт Коротич Харківської області. Загинуло шестеро людей, ще 17 зазнали поранень.

За інформацією ОВА, семеро поранених перебувають у тяжкому стані, з них п’ятеро у реанімації.

Після удару по терміналу НП російська пропаганда почала поширювати фейки про те, що «компанія перевозить озброєння».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-