На Київщині відкрили першу чергу «Містечка Хансена» для родин, які втратили житло від агресії РФ

На Київщині відкрили першу чергу «Містечка Хансена» для родин, які втратили житло від агресії РФ

Фото
Укрінформ
У Тарасівці Київської області відкрили першу чергу "Містечка Хансена". Це житло для родин, які втратили свої оселі внаслідок російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

За його словами, будівництво фінансує благодійна організація To Ukraine With Love. Основний інвестор цього проєкту – Делл Лой Хенсен.

"Ключі від осель першої черги отримають 80 родин. Це понад 300 внутрішньо переміщених осіб, з яких 104 - діти. Вітаємо нових мешканців Боярської громади!", - зазначив Кравченко

Він висловив вдячність Деллу Лой Хенсену та засновниці Фонду To Ukraine With Love Світлані Міллер, які допомагають українцям у цей скрутний час.

Будівництво розбите на чотири черги. Загалом буде побудовано 432 квартири у зблокованих будинках. Першу чергу побудували в рекордно короткі терміни. Роботи почали в червні цього року.

"Сьогодні вже перші мешканці вʼїхали до своїх осель. Одна з родин – подвійні переселенці. Сергій та Ганна у 2014 році через окупацію росіян покинули Донецьк та переїхали до Маріуполя. Там винаймали квартиру, але внаслідок потрапляння авіабомби житло повністю знищене. Кожна родина, яка вселилася в "Містечко Хансена", має важку життєву історію. Але люди не втрачають оптимізм, віру в Перемогу! Та будують плани на майбутнє", - зазначив Кравченко.

Читайте також: Постраждалі громади отримають ще ₴2,58 мільярда на відновлення

Нові помешкання – трьох типів. Це: 16 типових будинків із гаражем, кожен на 110 м2; 40 двокімнатних квартир (8 із них – інклюзивні, де зможуть з комфортом розміститися маломобільні мешканці); 24 трикімнатні квартири.

"Зі свого боку КОДА надала весь можливий супровід під час будівництва. Ми допомогли з містобудівною документацією, земельними питаннями, електрикою, зробили дорогу тощо. Зрештою допомогли й із введенням в експлуатацію першої черги новобудов", - зауважив Кравченко.

Роботи активно тривають. Другу чергу благодійники планують ввести вже у грудні цього року. Будинки здаватимуться в оренду на безоплатній основі терміном на 5 років. Оселі обладнуються всім необхідним для комфортного проживання: меблями, сучасною технікою, текстилем та посудом.

Згодом на території містечка побудують школу на 600 учнів. Буде й дитячий садочок на 70 дітей, бібліотека, публічні простори, кухня тощо.

Читайте також: У жовтні на виплати ВПО вже спрямували понад 5,6 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, Фундація Олени Зеленської розпочинає проєкт відбудови центру дитячої та юнацької творчості у Бородянці, на місці зруйнованого закладу буде зведено новий творчо-спортивний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-