Фундація Зеленської розпочинає проєкт відбудови центру дитячої та юнацької творчості у Бородянці

Фундація Зеленської розпочинає проєкт відбудови центру дитячої та юнацької творчості у Бородянці

Укрінформ
Фундація Олени Зеленської розпочинає проєкт відбудови центру дитячої та юнацької творчості у Бородянці, на місці зруйнованого закладу буде зведено новий творчо-спортивний хаб.

Про це перша леді Олена Зеленська повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Фундація Олени Зеленської (https://zelenskafoundation.org/) розпочинає проєкт відбудови центру дитячої та юнацької творчості. На місці зруйнованого закладу в Бородянці буде зведено новий творчо-спортивний хаб", - повідомила перша леді.

За її словами, на відновлення об’єкта Фундація першочергово спрямує 1 мільйон доларів. Це внесок канадського фонду родини Темертеїв, які з початку повномасштабної війни підтримують проєкти Фундації.

Читайте також: Зеленська зустрілася з представниками Google

Зеленська розповіла, що сьогодні команда її Фундації, директорка українських ініціатив Фундації Темертеїв Христина Воллер і голова Київської ОВА Руслан Кравченко оглянули місце зруйнованого центру в Бородянці й обговорили перші кроки реалізації проєкту.

Вона нагадала, що Центр дитячої та юнацької творчості в смт Бородянка відвідувала до війни чи не кожна дитина селища й кількох сусідніх громад. Він був єдиним місцем, де малеча розвивала свої таланти. У будівлі розташовувалися Бородянський центр дитячої та юнацької творчості з пів сотнею гуртків, дитячо-юнацька спортивна школа, дитяча школа мистецтв, у якій займалися майже 2 тисячі учнів.

"Тепер замість будівлі – пустка. У перші дні окупації Київщини російська ракета зруйнувала заклад ущент", - зауважила Зеленська.

Саме тому, підкреслила вона, відбудова дитячого хаба в Бородянці – це інвестиція в майбутнє наших дітей, і вона має стати однією із сотень історій відновлення всієї України.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні планується відкриття Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення, наразі Центр активно відбудовується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-