Ракетний удар по кафе на Харківщині: всі постраждалі - у важкому стані

Ракетний удар по кафе на Харківщині: всі постраждалі - у важкому стані

Укрінформ
Усі постраждалі внаслідок удару по кафе в с. Гроза на Харківщині 5 жовтня перебувають у важкому стані.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини” сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Всі поранення серйозні, досить критичні. Важкі діагнози. Є відкрита черепно-мозкова травма, зокрема. Люди (загиблі, - ред.) перебували всередині приміщення, де був епіцентр вибуху. Ті, що отримали травми, перебували на подвір’ї, однак все одно вибухова хвиля була досить серйозною”, - сказав Синєгубов.

Він додав, що поруч із зруйнованим кафе пошкоджено близько 25 приватних будинків. Сьогодні на місці удару працюватимуть слідчі та рятувальники, аби переконатися, що всі фрагменти тіл вилучено.

Читайте також: У селі Гроза загинула родина військового, якого перепоховали, троє людей зникли безвісти

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. 51 людина загинула, зокрема син, невістка та дружина загиблого воїна. Ще шестеро людей отримали поранення. Троє людей вважаються зниклими безвісти.

За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”, її уламки вилучено з місця трагедії.

Як повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, вдалося встановити особи 35 загиблих, решта тіл дуже понівечені. У родичів будуть відбирати зразки ДНК для ідентифікації всіх жертв.

У зв’язку з масовою загибеллю цивільних громадян внаслідок терористичної атаки російських військ на Харківщині оголошена триденна жалоба з 6 по 8 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-