Закарпатська митниця назвала фейком заяви про махінації на пункті пропуску «Тиса»

Закарпатська митниця назвала фейком заяви про махінації на пункті пропуску «Тиса»

Укрінформ
Закарпатська митниця офіційно повідомляє, що розповсюджена інформація щодо звинувачень керівництва митниці в організації незаконного вивезення з України до Угорщини 13 млн доларів 29 вересня у пункті пропуску «Тиса», не відповідає дійсності.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської митниці, передає Укрінформ.

«ЗМІ шириться фейк, в якому звинувачують Закарпатську митницю у безперешкодному пропуску через кордон значної суми валюти. Закарпатська митниця офіційно повідомляє, що розповсюджена інформація, в якій звинувачують керівництво митниці «в організації незаконного вивезення з України до Угорщини 13 млн доларів, які виявили в автомобілі вже на боці Угорщини, а український кордон машина пройшла без перевірок, 29 вересня, у пункті пропуску «Тиса» - не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають на митниці, це офіційно підтвердили й угорські колеги сьогодні, 5 жовтня, під час міжнародної робочої зустрічі митної та прикордонної служб на КПП «Чоп – Захонь».

«Суміжна сторона зазначила, що «в період з 28 по 30 вересня 2023 року в пункті пропуску «Захонь» представниками поліції не виявлялись будь-які кошти, що переміщувалися з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм невідомо про декларування коштів у розмірі 13 млн доларів США», - йдеться в повідомленні митниці.

Читайте також: Україна подолає корупцію на митниці, коли стане членом Євросоюзу – Шмигаль

На Закарпатській митниці закликали не поширювати неперевірену та недостовірну інформацію від сумнівних джерел в ЗМІ.

Раніше колишній нардеп Ігор Мосійчук опублікував пост на своєму Фейсбуці, у якому прямо звинуватив начальника Закарпатської митниці Олександра Семиргу та його заступника Віталія Козюберда, що вони, використовуючи своє керівне становище, з метою отримання неправомірної вигоди, сприяли незаконному переміщенню 13 тисяч доларів до ЄС. Інформацією Мосійчук поділився «із власних джерел».

Фото: Ігор Мосійчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-