У Маріуполі загарбники затримали трьох школярів за «створення негативного образу Росії»

У Маріуполі загарбники затримали трьох школярів за «створення негативного образу Росії»

Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі загарбники затримали трьох учнів 9-го класу і звинуватили їх у «створенні негативного образу Росії» та розповсюдженні «націоналістичної символіки».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Окупанти борються з «розповсюдженням екстремістських матеріалів» у Маріуполі. Затримали трьох школярів. Загарбники звинуватили трьох учнів 9-го класу, які нібито «створювали негативний образ Росії» та «розповсюджували націоналістичну символіку» у закритій ТГ-групі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Під Маріуполем росіяни будують вогневі пункти з бетонних плит та накривають ними окопи

У міськраді уточнили, що російські пропагандисти «злочини» українських школярів описують так, що ті «плювали на символ «V», «глумилися» над георгіївськими стрічками, російським триколором та малювали знак батальйону «Азов».

«Окупанти продовжують боротися з так званими «екстремістськими матеріалами». Ними стають бібліотечні книжки. Зокрема, історичні видання та українська класика. Раніше можна було побачити, що загарбники викидають книги навіть Лесі Українки», - додали у міській раді та нагадали, що за попередніми оцінками, російські загарбники знищили у Маріуполі 180 тисяч книжок та чотири бібліотеки.

Читайте також: У Маріуполі вдарили по голові російського політика

Як повідомлялося, на окупованих російськими військами територіях України і зокрема Маріуполі все частіше лунають вибухи, знищуються ворожі склади зброї, військової техніки та жива сила противника. Також загарбникам не дають спокійного життя на окупованих територіях українські партизани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-