Шпигував за Силами оборони на Хмельниччині: агента ФСБ засудили до 15 років тюрми

Шпигував за Силами оборони на Хмельниччині: агента ФСБ засудили до 15 років тюрми

Укрінформ
Суд призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна агенту Федеральної служби безпеки РФ, який збирав розвідувальні дані про місця базування та переміщення Сил оборони України на території Хмельницької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ

Засудженим є житель Донецької області. Діяв він під виглядом переселенця.

Встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ із позивним «Шеф». У поле зору агресора засуджений потрапив через свої прокремлівські дописи в російських телеграм-каналах.

Зловмисник отримав псевдонім «Сірий». Він пройшов інструктаж та за вказівкою свого «куратора» виїхав до Хмельницького, щоб збирати на території регіону розвіддані. 

Зібрану інформацію зрадник передавав російській спецслужбі у вигляді електронних координат та фото українських об’єктів із прив’язкою до місцевості.

За даними військової контррозвідки СБУ, чоловік намагався виявити в регіоні основні локації підрозділів Збройних сил України, Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Читайте також: Шпигував на росіян у Харкові та Чернівцях: агента ГРУ засудили на 15 років

Також російський агент відслідковував маршрути руху бойової техніки українських захисників і намагався виявити транзитні ешелони з озброєнням та боєприпасами ЗСУ. 

За виконані завдання ворожий поплічник отримував від своїх «кураторів» із ФСБ гроші.

Фігурант був затриманий під час спецоперації у Хмельницькій області у вересні поточного року. На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, на 15 років за ґрати суд відправив жителя міста Лиман Донецької області, який передав російським загарбникам координати місцевого блокпоста й укриття, де ховалися люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-