СБУ затримала російську агентку, яка здавала позиції ЗСУ під Бахмутом

СБУ затримала російську агентку, яка здавала позиції ЗСУ під Бахмутом

Укрінформ
Співробітники СБУ затримали російську агентку, яка наводила російські війська на позиції підрозділів ЗСУ під Бахмутом.

Про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ, передає Укрінформ.

«Служба безпеки затримала «на гарячому» ще одну агентку ФСБ, яка коригувала повітряні атаки РФ по позиціях Сил оборони на Донеччині. Серед основних цілей ворога були підрозділи ЗСУ, які залучені до проведення контрнаступальних операцій у районі Бахмута», - йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, зловмисниця передала ворогу 8 локацій українських військ, які рухались у напрямку передової. Однак її викрили ще на початковому етапі злочинної діяльності і своєчасно поінформували командування ЗСУ про потенційні загрози. Було вжито комплексних заходів щодо убезпечення українських захисників на цьому напрямку.

Російську агентку затримали під час спроби передачі нових розвідданих ворогу.

Читайте також: СБУ затримала інформаторку росіян, яка «наводила» удари по позиціях десантників під Бахмутом

За даними слідства, мешканку Торецька російська спецслужба дистанційно завербувала на початку року. Для залучення фігурантки до негласної співпраці загарбники задіяли ще одну зрадницю з тимчасово окупованої частини регіону. Подругою російської агентки виявилась представниця окупаційного «управління ФСБ по ДНР». За її вказівками жінка обходила територію міста та його околиці й приховано фіксувала військові об’єкти ЗСУ. Про отриману інформацію писала «зв’язковій» у месенджер, а після відправки повідомлення відразу видаляла з телефона.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: Шпигував на росіян у Харкові та Чернівцях: агента ГРУ засудили на 15 років

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка Служби безпеки затримала інформаторку російських спецслужб, яка передавала окупантам інформацію про Сили оборони на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-