Привласнили понад ₴10 мільйонів на будівництві: посадовцям з Прикарпаття оголосили підозру

Привласнили понад ₴10 мільйонів на будівництві: посадовцям з Прикарпаття оголосили підозру

Укрінформ
НАБУ і САП повідомили про підозру в заволодінні коштами у сумі понад 10 млн грн ексдиректору Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та директору будівельної компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАБУ.

НАБУ і САП оголосили посадовцям підозру в заволодінні коштами, виділеними на будівництво навчально-виховного комплексу у селі Чукалівка Івано-Франківської області.

Слідство встановило, що у 2021 році Управління капітального будівництва за результатами відкритого конкурсу уклало договір з підконтрольною директору УКБ компанією на будівництво шкільного закладу на загальну суму 45,6 млн грн.

У вересні 2022 року у зв’язку з припиненням діяльності УКБ об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради і провели коригування проєктно-кошторисної документації.

Читайте також: Депутат міськради зі спільниками привласнили ₴10 мільйонів допомоги для ЗСУ - поліція

Як з’ясувалося, УКБ встигло перерахувати підконтрольній компанії 33,6 млн грн за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками. Насправді роботи виконали лише частково, а решта, понад 10 млн грн, так і залишилась на папері.

Учасники оборудки заволоділи коштами та перевели в готівку через підконтрольні організації.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство триває.

Читайте також: У Києві експосадовця ОДА підозрюють у завданні збитків на понад ₴7,5 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, колишньому голові тендерного комітету департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації повідомили про підозру у спричиненні збитків на понад 7,5 млн грн у ході придбання медичного обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-