У Києві експосадовця ОДА підозрюють у завданні збитків на понад ₴7,5 мільйона

У Києві експосадовця ОДА підозрюють у завданні збитків на понад ₴7,5 мільйона

Укрінформ
Колишньому голові тендерного комітету департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації повідомили про підозру у спричиненні збитків на понад 7,5 млн на придбанні медичного обладнання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомлено про підозру колишньому голові тендерного комітету департаменту охорони здоров’я Київської ОДА за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у 2019 році департамент придбав медичне обладнання - стаціонарну ангіографічну систему Philips за значно завищеною ціною.

Читайте також: Незаконне видобування надр: голова правління ГЗК «наварив» понад ₴157 мільярдів

Ексголова тендерного комітету, неналежно здійснюючи свої службові обов’язки, під час закупівлі не забезпечив раціональне та ефективне використання бюджетних коштів та дослідження середньої ринкової ціни медичного обладнання.

В ході слідства експертизами встановлено, що вартість закупівлі медобладнання завищена на понад 7,5 млн грн. Йому обрано запобіжний захід.

Читайте також: Збитки на 128 мільйонів: суд продовжив арешт ексголови комітету ВР до 24 листопада

Як повідомляв Укрінформ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура прийняла рішення завершити слідство у справі про заволодіння майже 6 млн гривень державного підприємства «Волиньторф».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-