Збитки на 128 мільйонів: суд продовжив арешт ексголови комітету ВР до 24 листопада

Збитки на 128 мільйонів: суд продовжив арешт ексголови комітету ВР до 24 листопада

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд продовжив до 24 листопада дію запобіжного заходу колишньому голові комітету Вевховної Ради.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

"26 вересня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро, погодженим прокурором САП, ще на два місяці, а саме до 24.11.2023, продовжив дію запобіжного заходу голові комітету Верховної Ради VIII скликання, підозрюваному у протиправному заволодінні у складі організованої групи правом вимоги банківської установи на 128 млн грн", - ідеться у повідомленні.

Також суд визначив підозрюваному заставу у розмірі 8 млн грн. У разі внесення зазначеної застави на особу будуть покладено процесуальні обов’язки.

Зокрема, прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися за межі Київської області без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Як повідомлялося, у грудні 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило колишньому народному депутату та ще сімом особам підозру в заволодінні правами вимоги за кредитами, що завдало приватному банку багатомільйонних збитків.

Читайте також: ВАКС зменшив заставу для ексочільника Нафтогазу Коболєва до 107 мільйонів - юристи

Експарламентарій підозрюється у можливому керуванні та забезпеченні фінансування діяльності організованої групи, яка протиправно заволоділа правом вимоги банківської установи на 128 млн грн за заниженою вартістю (16,5 млн грн), з метою уникнення зобов’язань за кредитними та іпотечними договорами (ч. 5 ст. 191, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Підозрюваний перебуває під вартою з 4 січня 2023 року.

У серпні 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила із 16,1 млн до 10 млн гривень розмір застави для колишнього народного депутата, який фігурує у справі про заподіяння збитків на 128 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-