У руйнуванні маєтку Гавсевича в Одесі підозрюють власника будівлі та підрядника

У руйнуванні маєтку Гавсевича в Одесі підозрюють власника будівлі та підрядника

Фото
Укрінформ
В Одесі правоохоронці повідомили про підозру у руйнуванні пам’ятки архітектури - маєтку Гавсевича власнику будівлі і керівнику підприємства-підрядника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Приморської окружної прокуратури Одеси власнику маєтку Гавсевича і підряднику оголосили підозру в умисному знищенні, руйнуванні та пошкодженні об'єктів культурної спадщини чи їх частин (ч. 5 ст. 298 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, власник спільно з підрядником без відповідного дозволу провели роботи з демонтажу огороджуючих та опорних конструкцій будівлі.

Ці дії призвели до руйнування, зокрема конструктивних та архітектурно-художніх елементів інтер’єру приміщень маєтку.

В Одесі в руйнуванні маєтку Гавсевича підозрюють власника будівлі і підрядника / Фото: Офіс Генерального прокурора

Вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

В ОГП нагадали, що відповідно до наказу Міністерства культури і туризму України від 16 червня 2007 року маєток (архітектор Самуїл Гальперсон), побудований у 1903 році, був визнаний пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення та взятий під охорону держави.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики заявило, що протиаварійні роботи у маєтку Гавсевича в Одесі не відповідають погодженому плану робіт та є фактично знищенням історичної памʼятки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-