У Чорноморському національному університеті встановили частину російської ракети С-300

У Чорноморському національному університеті встановили частину російської ракети С-300

Фото
Укрінформ
У холі Чорноморського національного університету імені Петра Могили міста Миколаєва встановили частину корпусу російської ракети С-300, якою росіяни минулого року атакували навчальний заклад.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла кандидат наук з соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики ЧНУ Тетяна Сидоренко.

«Як відомо, у серпні 2022 року наш університет двічі став об’єктом атаки російських ракет типу С-300. Одна з них «приземлилась» у головному корпусі університету біля приймальної ректора. Це спричинило значні руйнування та завдало суттєвих втрат матеріально-технічній базі. Але протягом року колектив наполегливо працював над відновленням одного з найкращих закладів вищої освіти півдня України. І тепер відбудовані приміщення - навчальні лабораторії, комп'ютерні класи, спортивні та читальні зали, адміністративні кабінети – стали ще кращими», - розповіла Сидоренко.

У Чорноморському національному університеті встановили частину корпусу російської ракети С-300 / Фото: з архіву університету

За її словами, на згадку про ті страшні події у вестибюлі університету встановили частину корпусу ракети С-300, яка повністю не розірвалася.

Ідея створити цю своєрідну інсталяцію належить очільнику університету Леоніду Клименку.

Читайте також: На Кіровоградщині відкрили виставку експонатів з Донеччини про наслідки війни

ЧНУ імені Петра Могили у 2022 році посів перше місце серед закладів вищої освіти Миколаєва. Сьогодні він також надає якісні освітні послуги, має шість факультетів, три інститути, здійснює підготовку за 31 сучасною та перспективною спеціальністю.

Як повідомлялося, 17 та 29 серпня 2022 року Чорноморський національний університет імені Петра Могили у Миколаєві зазнав ракетних обстрілів. Чотири російські ракети типу С-300 влучили в будівлю університету. Було зруйновано покрівлю, коридор, сходи, які поєднували чотири поверхи, вибито вікна та двері, пошкоджене обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-