Енергетики з'ясовують причини відключень у Львові та відновлюють живлення у Херсоні

Енергетики з'ясовують причини відключень у Львові та відновлюють живлення у Херсоні

Укрінформ
У Львові через знеструмлення лінії НЕК "Укренерго" залишалися без світла понад 8 тисяч абонентів. Електроенергії, яку виробляють українські станції, достатньо для потреб споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

"У Львівській області тричі відключалася одна з повітряних ліній електропередачі 330 кВ Укренерго, що призвело до знеструмлення більш як 8 тисяч споживачів у місті Львів. Відключення тривало близько 1,5 години. Причини з’ясовуються", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі НЕК "Укренерго" прокоментували вимкнення високовольтної повітряної лінії на Львівщині в неділю вранці і в ніч на понеділок. У першому випадку було виявлено "сліди пташиної діяльності"; енергопостачання відновили в повному обсязі через 50 хвилин. Повторне відключення цієї ж лінії, яке призвело до знеструмлення понад 8 тис. споживачів, тривало 25 хвилин, після чого енергопостачання відновлене. Причини відключення з'ясовують.

Вчора також було зафіксовано відключення дією захисту в мережах «ДТЕК Одеські електромережі». Знеструмлювались понад 8 тисяч споживачів на Одещині. Енергопостачання було відновлено через 5 хвилин.

Зазначається, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Учора протягом трьох денних годин застосовувалися обмеження виробництва з ВДЕ у різних регіонах сумарною потужністю 750 МВт.

Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – атомної, теплової та гідро-.

У Херсоні триває відновлення мереж, пошкоджених під час повені. За вихідні енергетики заживили кілька багатоповерхівок мікрорайону Острів, підключивши близько 1000 точок доступу. Залишаються знеструмленими близько 5,5 тис. споживачів.

Водночас триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. На Донеччині через обстріл пошкоджена повітряна лінія електропередачі 110 кВ, через що знеструмлювалися споживачі у місті Торецьк та дві шахти. В одній з них на момент втрати живлення під землею перебували шахтарі, яких вдалося вивести на поверхню.

Залишається знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Харківській, Херсонській, Сумській та Чернігівській областях.

Читайте також: Укренерго готує резервні схеми живлення та запас обладнання для ремонтів

У Міненерго повідомили про незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС.

"Наразі він (рівень води - ред.) становить 15,93 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - заявляють у міністерстві.

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 282,00 МВт-год. Експорт до Словаччини склав 3 218,00 МВт-год., до Молдови – 2 145,00 МВт-год.

Як повідомлялось, через погодні умови у чотирьох областях 15 вересня були знеструмлені 162 населених пункти.

Фото: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-