На Рівненщині вчитель побив учня - поліція відкрила справу

На Рівненщині вчитель побив учня - поліція відкрила справу

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття в освітньому закладі села Хотин Рівненського району учня 9 класу вчителем фізкультури.

Про це повідомляється на сайті обласної поліції, передає Укрінформ.

“За фактом нанесення умисного легкого тілесного ушкодження дізнавачі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 125 КК України", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, 15 вересня близько 11 години під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили відео, на якому в освітньому закладі у селі Хотин колишнього Березнівського району вчитель наносить тілесні ушкодження учневі.

На місце події негайно виїхали працівники ювенальної превенції Рівненського РУП та слідчо-оперативна група ВП № 4 (м. Березне).

Читайте також: У селі на Полтавщині знайшли тіло 14-річної дівчини - поліція

За даними правоохоронців, напередодні близько 13-ї години під час перерви вчитель фізкультури, 35-річний березнівчанин, підійшов у класі до 14-річного жителя села Хотин, учня 9 класу, та на очах у однокласників завдав йому два удари ногою в ділянку тулуба.

Український омбудсман Дмитро Лубінець відреагував на ситуацію і вважає за необхідне провести справедливе розслідування щодо вчителя. Він висловив переконання, що захист прав та інтересів дітей є першочерговим завданням кожного свідомого громадянина.

«Факт вчинення фізичного насильства над дитиною зафільмували однокласники постраждалого хлопця. Мій представник у Рівненській області терміново вирушив на місце і поспілкувався з директором ліцею. Той повідомив, що вчитель фізичного виховання відсторонений від виконання своїх обов’язків та наразі проводиться службове розслідування», - заявив омбудсман.

Читайте також: Як захистити дитину в інтернеті під час онлайн-навчання - поради Кіберполіції

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівецькій області правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальній справі проти посадовців дитячого будинку-інтернату через ймовірні порушення прав вихованців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-