СБУ затримала російського інформатора, який збирав дані про ППО на Одещині

СБУ затримала російського інформатора, який збирав дані про ППО на Одещині

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала в Одесі російського інформатора, який збирав дані про розміщення систем ППО в області та інформацію про українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі прихильника рашизму, який шукав “виходи” на російські спецслужби, щоб “зливати” їм інформацію про українських захисників”, - йдеться в повідомленні.

Спершу фігурант звернувся до адміністратора одного з прокремлівських Телеграм-каналів, який поширює дані про переміщення Сил оборони України.

Щоб отримати розвідінформацію, одесит намагався “зламати” телефон своєї знайомої – української військової, чоловік якої є комбатом-артилеристом ЗСУ на східному фронті.

За даними слідства, жінка приїхала в Одесу з Краматорська, щоб провідати своїх близьких, і тимчасово зупинилась у знайомих. Дізнавшись, що вона служить у ЗСУ, фігурант чекав від спецслужб РФ інструкцію, як зламати гаджет захисниці.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили російського інформатора і тим самим запобігли його злочинним намірам.

Крім того, у ході оперативних дій СБУ отримала інформацію про причетність фігуранта до збору розвідданих про розміщення систем ППО на Одещині.

Для пошуку геолокацій він регулярно об’їжджав область, а також “втемну” випитував відповідні відомості у своїх знайомих.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який збирав дані про ЗСУ біля передової на Донеччині

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала російську інформаторку, яка коригувала російські повітряні атаки по Харкову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-