СБУ затримала російського агента, який збирав дані про ЗСУ біля передової на Донеччині

СБУ затримала російського агента, який збирав дані про ЗСУ біля передової на Донеччині

Укрінформ
Служба безпеки України затримала ще одного російського інформатора, який збирав розвідувальні дані про дислокацію та переміщення Сил оборони поблизу передової на Донеччині.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

“Зловмисник був на прямому зв’язку з кадровим співробітником головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру)”, - ідеться в повідомленні.

На початку серпня цього року фігурант отримав від свого російського куратора завдання виявити бойові позиції реактивної та ствольної артилерії ЗСУ на Авдіївському напрямку.

Також поплічник агресора приховано фіксував кількість та види важкої бронетехніки українських військ, яка рухалась на передню лінію східного фронту.

Крім того, він “зливав” російській спецслужбі інформацію про наявність захисних інженерних споруд поблизу місцевих залізничних станцій та мостів.

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для планування бойових операцій, зокрема щодо спроб вогневого ураження позицій української артилерії.

Співробітники СБУ затримали зловмисника “на гарячому”, коли він здійснював дорозвідку місцевості поблизу одного з інфраструктурних об’єктів.

Як встановило слідство, ворожим інформатором виявився мешканець Покровська, якого російська воєнна розвідка дистанційно залучила до співпраці на користь РФ.

У поле зору агресора він потрапив через свої регулярні антиукраїнські дописи у забороненій соцмережі “Одноклассники”.

Зв’язок із загарбниками підтримував через власний акаунт, з якого реєструвався у російських пабліках.

Читайте також: Дев'ять років тюрми отримала 18-річна жителька Бахмута, яка «зливала» ФСБ позиції Сил оборони

У звітах російській спецслужбі її інформатор детально описував об’єкти спостереження та їх геолокацію з прив’язкою до місцевості.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України).

Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ затримала інформатора російських спецслужб – викладача вищого професійного училища, який шпигував для росіян у прифронтових районах Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-