Коригувальники ударів РФ по Донеччині і Дніпропетровщині отримали від 9 до 14 років в'язниці

Коригувальники ударів РФ по Донеччині і Дніпропетровщині отримали від 9 до 14 років в'язниці

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном 9, 12 і 14 років ворожим інформаторам, які коригували повітряні удари російських військ по Дніпропетровській і Донецькій областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Усі троє засуджених були затримані у результаті спецоперацій СБУ на території двох регіонів.

Так, у Донецькій області вирок отримав місцевий житель, який передавав російським загарбникам інформацію про місця базування й переміщення Сил оборони у визволеному місті Лиман. Особливо ворога цікавили геолокації штабів командування ЗСУ та підрозділів СБУ.

Правоохоронці затримали ворожого інформатора під час спроби передачі даних розвідці Південного військового округу Збройних сил Російської Федерації через соцмережу "Однокласники".

Іншою засудженою є 24-річна жителька Новогродівки Покровського району, залучена спецслужбами РФ до співпраці ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Читайте також: Коригувальника російських ударів по Харкову засудили до восьми років тюрми

Зловмисниця їздила до тимчасово окупованого Донецька, де пройшла курс диверсійної підготовки у польових таборах бойовиків терористичної організації "ДНР". Після цього ворожу агентку перевели в "режим очікування" й відправили додому. Після 24 лютого 2022 року її задіяли для виконання завдань розвідувально-підривної діяльності проти України.

За вказівками агресора жінка ставила мітки біля місць можливого базування українських військових і правоохоронців у фронтових районах Донецької області.

Свої позначки зловмисниця фотографувала й відправляла загарбникам із координатами для підготовки повітряних атак на місця дислокації захисників України.

Згаданих фігурантів суд відправив за ґрати на 14 і 12 років відповідно.

У Дніпропетровській області засудженим є житель міста Кам’янське – колишній кримінальник, який працював на Федеральну службу безпеки РФ і готував ракетний удар загарбників по одному з місцевих заводів.

Читайте також: В Одесі затримали коригувальницю російських повітряних ударів

Зловмисник фотографував "периметр" і внутрішню територію промислового об’єкта, а потім відправляв росіянам готові знімки з прив’язкою до місцевості. За ґратами ворожий агент проведе 9 років.

Як повідомляв Укрінформ, до 8 років ув'язнення за передачу ворогу інформації про ЗСУ засудили колишню посадовицю "Донецької залізниці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-